Albertsons VD i leveranskedjeproblem: ”det finns ingen anledning att få panik på den fronten”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 18, 2021
  • Albertsons rapporterar marknadsslående resultat för sitt andra finansiella kvartal.
  • Livsmedelsföretaget höjde sin kvartalsutdelning och helårs vägledning.
  • VD Vivek Sankaran diskuterar intäkter på CNBC:s "Squawk on the Street".

Aktierna i Albertsons Companies Inc (NYSE: ACI) ökade med 5,0% på måndagen efter att den amerikanska livsmedelsaffären rapporterade marknadsslående resultat för sitt andra finansiella kvartal och höjde riktlinjerna för helåret.

Höjdpunkter från VD Sankarans intervju med CNBC: s ”Squawk on the Street”

CNBC:s “Squawk on the Street” var VD Vivek Sankaran överens om att företaget har stått inför leveranskedjeproblem sedan somrar men sa att ”sorten” vi erbjuder våra konsumenter gör upp för det. Han lade till:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vi har inga grundläggande utmaningar som vi hade under pandemins tidiga dagar. Så människor kommer inte att ha ont om tillgång. Så det finns ingen anledning att få panik på den fronten. Du måste bara vara lite tålmodig när du hittar det du vill ha när du vill ha det.

Enligt verkställande direktören är Albertsons engagerade i kostnadsbesparingar och utnyttjande av teknik för att maximera produktiviteten för att hålla marginalerna starka.

Finansiella resultat för andra kvartalet

Albertsons sa att dess nettoresultat trycktes till $ 295,2 miljoner vilket motsvarar 52 cent per aktie. Under motsvarande period förra året var nettoresultatet begränsat till 284,5 miljoner dollar eller 49 cent per aktie. På en justerad basis tjänade det NYSE-noterade företaget 54 cent per aktie, enligt vinstpressmeddelandet.

Det Idaho-baserade företaget genererade 16 506 miljarder dollar i intäkter jämfört med året innan 15,758 miljarder dollar. Enligt FactSet hade experter prognostiserat 45 cent justerad EPS på 15.864 miljarder dollar i försäljning.

Utdelning och helårs vägledning

Albertsons deklarerade en kvartalsutdelning på 12 cent per aktie – en ökning med 20% från förra året. För hela året förutspår den nu upp till 2,60 dollar i EPS på en 3,5% nedgång i identisk försäljning. I jämförelse kräver analytiker 2,28 dollar i EPS på en minskning med 4,0% i identisk försäljning.

Tidigare denna månad nedgraderade BMO Capital Markets Albertsons till ”underpresterande”.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust