Marknadens höjdpunkter: Bitcoin nära ATH, Disney drar ner DJ30, oljan når ny 7-årig topp

By: Daniela Kirova
on okt 19, 2021
  • Disney stänger med 3% förlust, aktiekursen sjönk efter att Barclays sänkte aktiens betyg
  • Bioteknikföretaget Biogen var en av de största förlorarna i SPX500
  • Saks Fifth Avenue kan notera sin e-handelsverksamhet i värdering på 6 miljarder dollar

Under de senaste 24 timmarna var kryptomarknaden blandad. Bitcoin (BTC/USD) visade flera små vinster, och nådde nära sin all-time high på mer än $64 000. Dogecoin (DOGE/USD) och Binance Coin (BNB/USD) registrerade den högsta tillväxten bland de tio bästa efter marknadsvärde. Båda ökade med mer än 4% idag.

Disney drar ner DJ30, NASDAQ i det gröna

De flesta amerikanska index blandades igår. Walt Disney var ett drag på DJ30, som var marginellt i rött. Disney avslutade dagen med en förlust på 3%. Aktiekursen sjönk efter att Barclays sänkte aktiens betyg baserat på inbromsning av Disney+-abonnemangstillväxten. NASDAQ100, som är tung på teknik, fick 1%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Mer än tio NASDAQ100-aktier fick mer än 3%, inklusive Facebook, Advanced Micro Devices och cybersäkerhetsföretaget CrowdStrike.

Bioteknikföretaget Biogen var en av de största förlorarna i SPX500, som var marginellt i green i går. Deras aktiekurs sjönk med över 4% efter att de rapporterade att deras nya ALS -medicin inte hade klarat en fas tre klinisk prövning. Aktierna har visserligen ökat med cirka 10% å/å, men har sjunkit med två siffror under de senaste tre månaderna.

Saks Fifth Avenue för att lista e-handelsfilial

I går dök rapporter upp att detaljhandelskedjan Saks Fifth Avenue siktade på att notera sin e-handelsverksamhet och genomgå en värdering på 6 miljarder dollar. Enligt rapporterna är Saks konkurrenter undervärderade, inklusive Macy’s. Som ett resultat steg Macy -aktien med 17,5% igår.

Europeiska marknader i det gröna

UK100 stängde dagen 0,4% lägre igår. Idag öppnade den 5 poäng högre. Investerare kämpade med oro över Kinas tillväxt och stigande brittiska obligationsräntor. Vissa byggföretag och gruvaktier var i rött och drev ner UK100.

Den största förloraren var flygbolagskoncernen IAG med en minskning med nästan 4% för dagen. Idag var GER40 upp 17 poäng och FRA40 öppnade 10 poäng högre.

Oljan når ny 7-årig topp

Igår klättrade oljan över $ 83 och stängde sedan i rött efter att ha visat en korrigering. Idag stiger det igen.

Apple lanserar en ny produktlinje

Apple presenterade sin nyuppdaterade MacBook Pro-datoruppsättning igår, med en ny uppsättning interna datorchips som borde ersätta Intels avancerade, som den senare har sålt i mer än tio år. Efter lanseringen stängde Apples aktiekurs 1,2% högre.

Östra marknader högre

De asiatiska marknaderna var uppe i morse. China50-, HKG50- och JPN225 -indexen var alla gröna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust