Lloyds aktiekursprognos före resultatet och Sunaks budget

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 24, 2021
  • Lloyds-aktien har varit i en hausseartad trend den senaste tiden.
  • På det dagliga diagrammet har det bildat det som ser ut som ett kopp- och handtagsmönster.
  • Vi förklarar vad vi kan förvänta oss inför företagets resultat.

Lloyds (LON: LLOY) aktiekurs svävar nära sin högsta nivå i år inför Rishi Sunaks budgettal och bolagets resultat på torsdag. Aktien handlas på 48,72 p, vilket är några punkter under högsta YTD på cirka 50 p.

Kommer Lloyds Bank göra besviken?

På fredagen publicerade Barclays Bank starka kvartalsresultat, hjälpt av sin investment banking-division. Och på måndag kommer HSBC att vara i fokus när det publicerar sina kvartalsresultat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lloyds, den största bolåneinstitutet i Storbritannien, publicerar sitt resultat på torsdag. Analytiker räknar med att bankens resultat blir relativt mjukare än Barclays och amerikanska jättar som Goldman Sachs och Morgan Stanley.

Detta beror på att Lloyds, till skillnad från dessa banker, inte har en betydande investeringsbank och förvaltningsavdelning. Detta kan förändras snart eftersom företagets nya VD var chef för förmögenhetsförvaltning i HSBC.

Ändå finns det några ket-katalysatorer som kan driva Lloyds-aktiekursen högre före resultatet. Till exempel kommer Rishi Sunak, förbundskanslern, att hålla ett budgettal den här veckan. I talet förväntas han meddela några skattesänkningar för Londonbanker i ett försök att göra dem mer konkurrenskraftiga.

Därför, eftersom Lloyds är den största inhemska långivaren i Storbritannien, kommer det sannolikt att reagera positivt på meddelandet. Aktien kommer också sannolikt att reagera på de stigande oddsen att Bank of England (BOE) kommer att höja räntorna tidigare än väntat.

I ett uttalande förra veckan sa bankens chefsekonom att banken kommer att ha en överläggning om räntehöjningar i det kommande mötet. Han räknar med att inflationstakten kommer att stiga till cirka 5%.

Lloyds aktiekursprognos

Lloyds share price

Det dagliga diagrammet visar att Lloyds-aktien har haft en stor hausse-trend de senaste veckorna. Det har stigit med mer än 18% från sin lägsta nivå sedan september. Samtidigt verkar det bilda ett kopp- och handtagsmönster. I prishandlingsanalyser är detta mönster vanligtvis ett hausseartat tecken. Aktien ligger också över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde.

Därför kan vi dock inte utesluta en nedgång till supportnivån vid 47 p, trots att en hausseartad utbrytning sannolikt kommer att inträffa, eftersom aktierna utgör en handtagsdel.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust