Zscaler-aktier handlas högre efter stängning: utforska varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on dec 1, 2021
  • Zscaler Inc rapporterade överträffande marknadsresultat för sitt första räkenskapsår.
  • Cybersäkerhetsföretaget höjde sin intäktsguidning för hela året.
  • Aktien steg mer än 5,0% i utökad handel på tisdagen.

Aktierna i Zscaler Inc (NASDAQ: ZS) steg mer än 5,0% i utökad handel på starka resultat för det finansiella första kvartalet. Det molnbaserade informationssäkerhetsföretaget höjde också sin helårsguidning för intäkter.

Q1 resultat

Zscaler rapporterade 90,8 miljoner dollar i nettoförlust jämfört med siffran för ett år sedan på mycket lägre 55 miljoner dollar. På justerad basis tjänade den dock 14 cent per aktie under första kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget med huvudkontor i San Jose genererade 230,5 miljoner dollar i intäkter, vilket motsvarar en årlig tillväxt på cirka 62%, tillskrivet en ökning av cyberattacker. Enligt FactSet hade experter förutspått 12 cents justerad vinst per aktie på 212 miljoner dollar i intäkter.

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar en ökning med 71% jämfört med föregående år i beräknade fakturor medan de totala rörelsekostnaderna ökade med 64,5% eftersom företaget spenderade mer på FoU och marknadsföring under det senaste kvartalet.

Aktien har stigit mer än 80% i år.

Framtidsutsikter

För hela räkenskapsåret förutspår Zscaler nu upp till 1,01 miljarder dollar i intäkter på ungefär 131 miljarder dollar i beräknade fakturor. Dess tidigare guidning för intäkter toppade på 950 miljoner dollar.

Historien är dock lite annorlunda för justerad vinst. Det Nasdaq-noterade företaget förväntade sig upp till 56 cents justerad vinst per aktie i år men sänkte sina utsikter på tisdagen till 50 cent till 52 cent per aktie.

I resultat pressmeddelande avslöjade VD Jay Chaudhry har nyligen passerat $1,0 miljarder årliga återkommande intäkter (ARR) och sa:

CISO:er och CIO:er funderar på att fasa ut äldre nätverkssäkerhet till förmån för noll trust-arkitektur på grund av ökande cyber- och ransomware-risker och accelererande digital transformation. Detta arkitekturskifte fortsätter att driva en stark efterfrågan på vår Zero Trust Exchange-plattform.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money