AUD/USD-prognos efter starka australiensiska jobbdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on jan 20, 2022
  • AUD/USD-paret lutade högre på torsdagsmorgonen.
  • Detta hände efter de senaste australiensiska jobbdata.
  • Vi förklarar vad vi kan förvänta oss inför USA:s initiala uppgifter om arbetslösa.

AUD/USD lutade högre på torsdagsmorgonen efter de senaste australiensiska jobbdata. Paret handlas till 0,7237, vilket var något högre än veckans lägsta på 0,7175.

Australien jobb data

Den australiensiska ekonomin går relativt bra när landet öppnar igen och efterfrågan från Kina ökar. Enligt Australian Bureau of Statistics (ABS) backade landets arbetslöshet till 4,2% i december. Det var en bättre siffra än medianuppskattningen på 4,5%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ekonomin lade till över 64,8k jobb i december, vilket var betydligt lägre än medianuppskattningen på 43,3k. I november lade landet till över 366 000 jobb när landets stater började avsluta sina nedstängningar. Deltagandegraden var oförändrad på 66,1%.

Dessa siffror visar att ekonomin går relativt bra även om utmaningar kvarstår. Om trenden fortsätter tror analytiker att Reserve Bank of Australia (RBA) kommer att börja stramas åt under tredje eller fjärde kvartalet 2021.

Ytterligare data från Australien har varit relativt stark på sistone. Till exempel ökade detaljhandeln kraftigt i december tack vare julhandeln. PMI:erna för tillverkning och tjänster gick också bra i december.

Men tidigare i veckan reagerade AUD/USD-paret på de svaga australiensiska konsumenternas förtroendedata. Enligt Westpac sjönk förtroendet med cirka 2 % till 102,2 punkter i januari. Den största oro bland konsumenterna är att vissa stater håller på att implementera restriktioner och vaccinmandat i landet.

När vi blickar framåt kommer AUD/USD-paret härnäst att reagera på de viktigaste ekonomiska uppgifterna från USA. Arbetsmarknadsdepartementet kommer att publicera de senaste inledande uppgifterna om arbetslöshetsanspråk senare idag. Dessutom kommer USA att publicera de senaste uppgifterna om befintliga bostadsförsäljningar. På onsdagen visade uppgifter från handelsdepartementet att landets bygglov och bostadsstarter gick bra i november.

AUD/USD prognos

AUD/USD

På fyratimmarsdiagrammet ser vi att AUD/USD-paret lutade högre efter den senaste australiensiska jobbdatan. Den handlas till 0,7231, vilket är något över den nedre sidan av den stigande kanalen. Paret har rört sig något över 38,2% Fibonacci retracement nivå.

Den försöker också röra sig ovanför Ichimoku-molnet. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar in sig på den övre sidan av kanalen på cirka 0,7300.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money