IBM-aktien stiger när kvartalsresultaten överstiger uppskattningarna

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 26, 2022
  • IBM släppte sin resultatrapport i går.
  • Bolaget överträffade den prognostiserade resultatrapporten med en liten marginal.
  • Som ett resultat hoppade aktien 5,7% till 136,10$.

På måndagen släppte International Business Machines Corporation (NYSE:IBM) resultat för fjärde kvartalet som överträffade förväntningarna på både topp- och bottenraden, vilket markerar företagets första resultatrapport sedan avknoppningen av Kyndryl, dess division för informationsteknologitjänster.

Efter att marknaden stängt släppte IBM sin resultatrapport. IBM tillkännagav en vinst på 3,35 USD per aktie på 16,7 miljarder USD i intäkter efter justering för Kyndryl-spinoffen. IBM förväntades rapportera en vinst på 3,30 USD per aktie på 16,1 miljarder USD i intäkter, enligt analytiker. Det innebar att intäkterna ökade med 6,5 procent år över år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

IBMs tekniska aktieanalys

Source – TradingView

Igår steg IBM-aktien med 5,7% till 136,10 USD under efterhandel på aktiemarknaden. Den senaste månaden har IBM handlat i intervallet $124,19 – $142,20, vilket är ganska brett. Det handlas för närvarande i mitten av det här intervallet där priserna har konsoliderats den senaste tiden, detta kan utgöra en bra inträdesmöjlighet, men visst motstånd kan vara närvarande ovan.

IBM har en genomsnittlig volym på 5735650. Detta är ett gott tecken eftersom det alltid är trevligt att ha ett flytande lager. Den kortsiktiga trenden är dock negativ; den långsiktiga trenden är neutral. Det betyder att det inte händer mycket spännande här.

När man jämför resultatet för alla aktier under det senaste året visar sig IBM endast vara en medelstor prestation på den totala marknaden: den överträffade 69% av alla aktier. Aktien handlas för närvarande i mitten av sitt 52-veckorsintervall. Detta är i linje med S&P 500 Index, som också handlas i mitten av sitt sortiment.

IBM är en del av IT-tjänstebranschen. Det finns över 150 andra aktier i den här branschen, och IBM överträffar 77% av dem.

Sammanfattning

IBM har genomgått en långdragen och omfattande omorganisation. IBM:s fleråriga transformation har fokuserat på skapandet och expansionen av vad företaget kallar en öppen hybridmolnplattform. Hybrid molnarkitektur kommer att göra det möjligt för IBM att leverera både ett offentligt moln och ett privat moln till sina kunder. Det betyder att aktien fortfarande har en enorm potential för tillväxt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money