Seagate-aktien steg med 20% på torsdagen: utforska varför

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 27, 2022
  • Seagate rapporterar bättre än väntat vinst och intäkter för sitt andra kvartal.
  • VD Dave Mosley är övertygad om att resultatet kommer att hänga med i år.
  • Aktierna i datalagringsföretaget steg 20% på torsdagsmorgonen.

Aktien i Seagate Technology Holdings plc (NASDAQ: STX) steg 20% på torsdagen efter att det globala datalagringsföretaget rapporterade marknadsslagande resultat för sitt andra finansiellt kvartal sent i går kväll.

Viktiga punkter i Seagates resultatrapport för andra kvartalet

Med 501 miljoner dollar sa Seagate att dess nettoinkomst var nästan 80% högre än samma kvartal förra året. På en justerad basis tjänade den 2,41 USD per aktie. Företaget med huvudkontor i Kalifornien genererade 3,12 miljarder dollar i intäkter – en ökning från 2,62 miljarder dollar förra året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I jämförelse hade analytiker förutspått 2,36$ i justerad vinst per aktie på 3,11 miljarder dollar i intäkter. Seagate deklarerade 70 cent per andel av kvartalsvis kontantutdelning på torsdagen. I resultatpressmeddelandet sa VD Dave Mosley:

Med undantag för några betydande ytterligare makrostörningar, förväntar vi oss att bygga vidare på vår prestation för 2021 detta kalenderår, och därefter, eftersom gynnsamma efterfrågetrender stödjer intäktsökning i enlighet med vår långsiktiga finansiella modellintervall på 3 till 6% tillväxt.

Vägledning för tredje kvartalet

För det aktuella kvartalet förutspår Seagate upp till 2,20 USD i justerad vinst per aktie på 2,75 miljarder USD till 3,05 miljarder USD i intäkter jämfört med experter på 2,03 USD i justerad EPS på 2,89 miljarder USD i intäkter. VD Mosley tillade:

Kalender 2021 var ett enastående år för Seagate. Jämfört med föregående kalenderår ökade vi intäkterna med 18% och, ännu viktigare, levererade vi fritt kassaflödestillväxt på 39%, vilket vi implementerar effektivt i vårt mångåriga kapitalavkastningsprogram.

STX avslutade 2021 med en vinst på 80%. Bara några dagar tidigare lade Seagate till Yolanda Lee Conyers till sin styrelse. Hon har tidigare arbetat på kända företag som Lenovo och Dell.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money