Robinhood tankar ytterligare 15%: har den nått botten ännu?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on jan 28, 2022
  • Robinhood Markets Inc visar nedslående resultat för sitt fjärde kvartal.
  • Mizuhos Dan Dolev säger att tecken på stabilitet börjar dyka upp.
  • Aktierna i handelsappen sjönk ytterligare 15% i utökad handel.

Robinhood Markets Inc (NASDAQ: HOOD) backade ytterligare 15% efter arbetstid på torsdagen efter att ha publicerat nedslående resultat för sitt fjärde kvartal. Med under 10 USD per aktie är aktien nu nere med cirka 75% från börsnoteringen i juli 2021.

Mizuho-analytiker har ett köpbetyg på Robinhood

CNBC:s ”Closing Bell” höll Mizuhos Dan Dolev med om att saker och ting såg skrämmande ut även på kvartalsbasis, men sa att tecken på stabilitet började förverkligas.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om du skalar löken och tittar under ytan ser du tecken på att stabilisera ARPU, vilket stabiliserar användare. När man missar konsensus går aktien ner, men jag tror att detta kan vara botten. Under andra halvan av året med stabiliserande trender kan detta bli en mycket intressant historia.

Dolev har ett ”köp”-betyg på HOOD med ett prismål på $20 som representerar en uppsida på cirka 50 % härifrån.

Robinhoods finansiella resultat för fjärde kvartalet

Robinhood förlorade 423 miljoner dollar under fjärde kvartalet (49 cent per aktie) mot 13 miljoner dollar (2 cent per aktie) som det ”tjänade” under samma kvartal förra året. Dess försäljning ökade med 14% under det senaste kvartalet till 363 miljoner dollar. Enligt FactSet hade experter förutspått en mycket mindre förlust på 35 cent per aktie på en högre försäljning på 376 miljoner dollar.

Både tillgångar under förvar och MAUer ökade från förra året, men ARPU gick tillbaka med 39% på lägre handelsvolym i aktier och optioner. En ökning av handelsvolymen per användare i kryptovalutor hjälpte till att kompensera det men bara delvis.

Vägledning för framtiden

ARPU för hela räkenskapsåret sjönk också med 5,0 %. För första kvartalet förutspår Robinhood en försäljning på under 340 miljoner dollar, förutsatt ”inkrementell förbättring av handelsvolymer jämfört med vad vi har sett hittills. FactSet-konsensus var 444 miljoner dollar i försäljningen under första kvartalet.

Det finansiella tjänsteföretaget förväntar sig 15 % till 20 % årlig tillväxt i rörelsekostnaderna detta kvartal. Tidigare i januari laddade miljardärinvesteraren Cathie Wood upp på HOOD mitt i försäljningen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money