Tesla är nere efter Q4 2021 positiva resultat. Kommer den att stanna nere?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on jan 28, 2022
  • Tesla-aktien stängde ned 11,55% efter resultatet för fjärde kvartalet 2021.
  • Företaget rapporterade en rekordstor nettovinst på 5,5 miljarder dollar 2021 från 53,8 miljarder dollar.
  • Wedbush-analytikern Daniel Ives tilldelar ett bättre betyg med ett mål på $1 400.

En dag när eltillverkaren Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA) tillkännagav sina finansiella resultat, tog aktien en djupdykning och föll upp till 11,55% för att handlas till cirka 830 USD. Aktiens fall sker mitt i en rekordstor nettovinst på 5,5 miljarder dollar för 2021, från totala intäkter på 53,8 miljarder dollar.

Nettoresultatet för fjärde kvartalet uppgick också till rekordhöga 2,343 miljarder dollar, upp från bara 296 miljoner dollar året innan. Det fanns helt klart all anledning för Tesla-aktien att stiga efter den starka vinsten, men istället valde investerarna att vara försiktiga.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ytterligare kommentarer sa Teslas vd Elon Musk att företaget skulle prioritera leveranser framför att erbjuda nya fordon i år. Han sa att företaget skulle investera i forskning och utveckling för en humanoid robot och skala sin förarassistansteknologi och Full Self-Driving.

Musk sa också att elbilstillverkaren inte var immun mot chipbristen som har drabbat branschen. Detta fångade investerarnas uppmärksamhet, som hoppades på bättre vägledning i år även när konkurrensen hårdnar i länder som Kina. Ändå har Tesla mycket att erbjuda för långsiktigt fokuserade investerare.

Tesla till $780 ser troligt ut efter den senaste nedgången

Source – TradingView

Ur teknisk synvinkel är $781 nästa potentiella låga för Tesla efter att ha brutit under konsolideringszonen. Detta är nästa stödnivå, och aktien skulle kunna köra på det baisseartade draget för att nå det låga.

50-dagars och 100-dagars glidande medelvärden ger motstånd ovan, vilket betyder att aktien kan fortsätta att möta baisseartat tryck. Icke desto mindre tyder RSI-avläsningen på 31 att Tesla går in i översåldsnivån och snabbt kan korrigera till uppsidan efter att ha nått $781-stödet.

Dessutom är långsiktigt fokuserade investerare hausse på aktien eftersom Tesla förblir i ett livskraftigt marknadssegment för elfordon. Wedbush-analytikern Daniel Ives förväntar sig att aktien kommer att överträffa och nå $1 400-nivån.

Deutsche Banks analytiker Emmanuel Rosner tror också att Tesla kommer att överträffa med tanke på dess batteriteknik, produktkategori och tillverkningsförmåga.

Slutgiltiga tankar

Tesla-aktien erbjuder en köpmöjlighet baserat på dess starka fundament. Den tekniska analysen visar dock att ett inträde på $781 är lämpligt eftersom detta är nästa stödnivå för aktien efter den senaste nedgången.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money