Citigroup slår konsensusuppskattningar av intäkter och vinster för första kvartalet 2022

Av:
apr 16, 2022
  • Citigroup toppar intäkter och intäkter för första kvartalet 2022
  • Intäkterna under första kvartalet 2022 ökade med 18% på årsbasis
  • Citi ser en förbättrad affärsresiliens trots att geopolitiken dämpar Wealth Management

Citigroup Inc. (NYSE: C) har meddelat en nettovinst på 4,3 miljarder USD eller 2,02 USD per aktie under första kvartalet 2022, vilket slår analytikernas uppskattningar på 1,55 USD per aktie. Företaget hade intäkter på 19,2 miljarder dollar, vilket lika mycket slog konsensusuppskattningar på 18,15 miljarder dollar. Under samma kvartal för ett år sedan hade företaget en nettovinst på 7,9 miljarder dollar eller 3,62 dollar per aktie i en omsättning på 19,7 miljarder dollar. VD Jane Fraser sa:

Med tanke på vår betoning på tjänster är jag särskilt nöjd med vår prestation inom Treasury and Trade Solutions. Avgiftstillväxt, handelslån och gränsöverskridande transaktioner – understödd av högre räntor – ledde till en intäktsökning på 18% från år till år. Securities Services utvecklades också väl, med intäkterna ökade med 6%. På Markets navigerade våra handlare ganska bra i miljön, med hjälp av vår mix, med starka uppgångar i valuta och råvaror.

Ekonomiskt resultat

Bolaget rapporterade högt räntenetto med stöd av Personal Banking and Wealth Management (PBWM) och Services in Institutional Clients Group (ICG), delvis uppvägt av låga icke-ränteintäkter i olika segment, vilket resulterade i en minskning av intäkterna med 2% jämfört med Q1 2021. ICG-intäkterna var 11,2 miljarder USD, drevet av investmentbanking, medan tjänsteintäkterna ökade med 15% till 3,4 miljarder USD, och marknadens intäkter sjönk med 2% till 5,8 miljarder USD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Å andra sidan resulterade lägre intäkter, högre kostnader och höga kreditkostnader i en minskning av nettoresultatet med 46% på årsbasis till cirka 4,3 miljarder USD. Under kvartalet rapporterade Citi Asien Consumer avyttring-relaterade effekter på cirka $677 miljoner som en del av Legacy Franchises.

Den minskade nettovinsten, delvis uppvägd av ett fall på 6% i utestående aktier, resulterade i 2,02 USD per aktie, en minskning med 44% från första kvartalet 2021. Fraser tillade:

Vi fortsätter att se den amerikanska konsumentens hälsa och motståndskraft genom våra kreditkostnader och deras betalningssatser. Vi hade ett bra engagemang i nyckelfaktorer som tillväxt av kortlån och kraftig inköpsförsäljningstillväxt, så vi gillar vart den här verksamheten är på väg. Medan geopolitiken dämpade resultatet inom Wealth Management, anställer vi bankirer, förbättrar våra kunderbjudanden och fortsätter att lägga till kunder i både Private Bank och Citigroup.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money