Silverpriset faller förbi den kritiska nivån; vart till nästa?

Av:
apr 25, 2022
  • Silverpriset har utökat förra veckans förluster till att handlas över den avgörande nivån på $24,00.
  • $24,00 har varit en stadig stödzon sedan Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari.
  • Utsikterna till räntehöjningar har fortsatt att kompensera för dess säkra tillflyktsort.

Silverpriset har varit i rött under fem på varandra följande sessioner mitt i en stark amerikansk dollar. Det har börjat den nya veckan med att förlänga förra veckans förluster; handlas under den kritiska nivån på $24,00 för första gången sedan den 25 februari. Sedan Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari, har den ovannämnda nivån erbjudit stadigt stöd till den ädla metallen när efterfrågan på säkra tillflyktsorter ökat.

Utsikterna till aggressiva räntehöjningar har dock fortsatt att kompensera för den ädla metallens trygga tillflyktsort. Marknaden har redan prisat in en räntehöjning på en halv procentenhet under Feds nästa möte i maj. Dessutom finns det högre satsningar på att den amerikanska centralbanken kommer att vara ännu mer aggressiv i höjningen av räntorna under året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därefter har den amerikanska dollarn fortsatt att stärkas samtidigt som den tynger silverpriset. I skrivande stund låg dollarindex på 101,60 dollar. Tidigare på måndagen har det utökat sina vinster till $101,75, den högsta nivån sedan mars 2020.

Dessutom reagerar silverpriset också på nedgången i kinesisk efterfrågan. Förutom att vara en ädelmetall är silver också en industriell metall med användningsområden inom tillverkning och elektriska delsektorer. Med Kina som den ledande konsumenten av industriella metaller i världen har de pågående nedstängningarna av covid-19 ökat oron för efterfrågan på metaller som silver, koppar och järnmalm. Kopparpriset har sjunkit till det lägsta i sex veckor på $4,47 per pund.

Silverpris teknisk prognos

Silverpriset har utökat förlusterna förra veckan; handlas under den avgörande stödzonen 24.00 för första gången på cirka två månader. På ett dagligt diagram ligger det under de 25 och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Baserat på både de fundamentala och tekniska aspekterna förväntar jag mig att den ädla metallen kommer att förbli under press under veckans gång.

Även med nedgången kommer 24.00 att förbli en avgörande nivå att se upp för den nya veckan. På kort sikt förväntar jag mig att silverpriset kommer att sväva runt 23,71 när tjurarna samlar tillräckligt med fart för att testa om den tidigare nämnda nivån. På baksidan kan ytterligare nedgång få ädelmetallen att hitta stöd vid 23.32.

silver price

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money