Kommer BioNtech att behålla supportnivån på $140?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… Läs mer.
on maj 14, 2022
  • BioNtech förväntar sig att vaccinförsäljningen kommer att minska men prestandan kommer att stödjas i Kina.
  • Aktien fortsätter att konsolideras mellan $140 och $180.
  • BioNtech är fortfarande ett bra köp även när lågkonjunkturen skakar marknaderna.

BioNtech SE (NASDAQ: BNTX) är hausse den här veckan, efter att ha ökat med 16,03% för att handlas till $158. Vinsterna kommer efter att företaget rapporterat tillväxt i vaccinförsäljningen. Företaget förväntar sig fortfarande att vaccinförsäljningen kommer att minska. Veckans rally kommer efter att företaget tillkännagav slutförandet av fas II-försök med coronavirus-vaccin i Kina.

BioNtech är en fundamentalt stark aktie. Företaget har mer än 10 miljarder dollar i kontanter, baserat på Q1-rapporten. BioNtech har varit bland de snabbväxande aktierna. Bolaget är A-bedömt på värde och tillväxt. F-betyget på momentum betyder att aktien sannolikt inte kommer att behålla den nuvarande kurstrenden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ett nyligen genomfört partnerskap i Kina där nya coronavirusutbrott registreras skapar unika möjligheter för BioNtech. Även om vaccinförsäljningen till resten av världen kan minska, kommer BioNtech att få stöd av det kinesiska partnerskapet. Bolaget är fortsatt starkt i grunden och styrkan kommer att fortsätta att stödja aktien.

BioNtech konsoliderar mellan $140 och $180

Källa – TradingView

Teknisk analys visar att BioNtech fortsätter att konsolidera priser mellan $140 support och $180 motstånd. Priserna förväntas hålla sig inom detta intervall under större delen av detta år. RSI har pekat på en potentiell uppåtgående trend. Icke desto mindre anser denna analys att RSI kommer att förbli mellan 40 och 50 under överskådlig framtid.

Sammanfattning

BioNtech är fortsatt starkt i värde och tillväxtinvesteringar. De senaste framgångarna i fas II-studier med coronavirusvaccin i Kina kommer att stödja nedgången i försäljningen till andra marknader. Aktien kommer att ligga kvar mellan $130 och $180 när lågkonjunkturen biter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money