Redbox-aktien sjunker med 35% efter förvärvsmeddelandet

Av:
maj 15, 2022
  • Det nya sammanslagna företaget kommer att ha tillgång till utan tvekan de bästa oberoende AVOD-plattformarna.
  • RedBox aktieägare kommer att få ett fast utbyte av cirka 0,087 CSSE stamaktier per Redbox aktie
  • Avtalet förväntas vara klart i början av det tredje kvartalet av räkenskapsåret 2022.

Redbox Entertainment Inc (NASDAQ: RDBX), ett underhållningsföretag i världsklass, genomförde ett definitivt fusionsavtal med Chicken Soup for the Soul Entertainment (NASDAQ: CSSE), en av de största operatörerna av AVOD (reklamstödd video-on-demand) ) streamingtjänster, varvid CSSE kommer att förvärva Redbox.

Tillkännagivandet såg att Redbox-aktien sjönk med cirka 35%. Kombinationen av dessa två företag kommer att skapa en toppintegrerad direkt-till-konsument, oberoende medieplattform som erbjuder förstklassiga underhållningserbjudanden för värdemedvetna kunder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Transaktions Detaljer

Det sammanslagna företaget kommer att kunna öka sin skala över innehållsdistribution och produktion, med över 38 000 kiosker över hela landet, ett enormt innehållsbibliotek, omfattande digitala möjligheter inom PVOD, TVOD och AVOD, samt tillgång till ett enormt antal riktade konsumenter, inklusive nästan fyrtio miljoner Redbox Perks-medlemmar.

Tillsammans kommer det nya sammanslagna företaget att ha tillgång till utan tvekan de bästa oberoende AVOD-plattformarna i branschen.

Enligt fusionsavtalet, som BoD godkänt från båda bolagen, kommer RedBox Entertainment Inc:s aktieägare att få ett fast utbyte på cirka 0,087 CSSE klass A stamaktier per Redbox aktie.

Efter affärens slutförande kommer CSSE:s aktieägare att äga ungefär 76,5% av det nya kombinerade bolaget. Å andra sidan kommer Redbox aktieägare att kontrollera resten av de cirka 23,5 procenten.

Avtalet förväntas vara klart i början av det tredje kvartalet av räkenskapsåret 2022, med förbehåll för de nödvändiga sedvanliga stängningsvillkoren och myndighetsgodkännande.

Hur känns ledningen

CSSE:s verkställande direktör och ordförande William Rouhana Jr. sa:

Idag är ett omvälvande ögonblick för Chicken Soup for the Soul Entertainment och en vändpunkt för den annonsstödda streamingindustrin… Vårt förvärv av Redbox kommer att påskynda skalningen av vår verksamhet eftersom den kombinerar kompletterande team och tjänster för att skapa streamingbranschens främsta oberoende AVOD .

Redbox verkställande direktör, Galen Smith, sa:

Vi tror att Chicken Soup for the Soul Entertainment är den idealiska partnern för Redbox. Genom att gå samman kommer vi att påskynda Redboxs övergång från ett fysiskt till högväxande digitalt medieföretag och vara den enda underhållningsleverantören som verkligen fokuserar på värde för konsumenterna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money