Morgan Stanley: SPX kan återgå till sin pre-pandemiska nivå på 3 400

Av:
maj 17, 2022
Listen to this article
  • Michael Wilson ser ytterligare 15% nedsida i S&P 500-index.
  • Han kallar den senaste uppgången i amerikanska aktier till ett rally på björnmarknaden.
  • Analytikern är överviktiga fastigheter, sjukvård och allmännyttiga företag.

S&P 500-indexet kan återgå till sin pre-pandemiska nivå på 3 400 under de kommande månaderna, vilket översätts till ytterligare 15% nedsida härifrån, varnade en Morgan Stanley-analytiker på måndagen.

Låt dig inte luras av björnmarknadsrallyt

Michael Wilson kallar den senaste uppgången (cirka 4,0%) i amerikanska aktier till ett ”rally på björnmarknaden” och säger att investerare bör bereda sig på mer smärta framåt eftersom inflation och utbudsbegränsningar fortfarande är en betydande motvind. I sin anteckning sa analytikern:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Med värderingar som nu är mer attraktiva, aktiemarknader så översålda och kurser som potentiellt stabiliseras under 3,0%, verkar aktier ha börjat ytterligare ett väsentligt rally på björnmarknaden. Efter det förblir vi övertygade om att lägre priser fortfarande ligger framför oss.

Förra veckan sa amerikanska Bureau of Labor Statistics att inflationen låg på 8,30% i april – en marginell nedgång jämfört med föregående månad men fortfarande över Dow Jones-estimaten.

Hur navigerar man i den nuvarande miljön?

Wilson fortsätter att se en lågkonjunktur som osannolik, men håller med om att risken för en sådan ekonomisk nedgång verkligen har ökat. Den amerikanska ekonomin krympte oväntat 1,40% under första kvartalet 2022.

Det är bara ytterligare en anledning till att riskpremien på aktier är för låg och aktierna fortfarande är för höga. Björnmarknaden kommer inte att vara över förrän värderingarna faller till nivåer (14 – 15x) som diskonterar den typ av resultatsänkningar vi föreställer oss, eller vinstuppskattningar minskar.

Han rekommenderar att öka exponeringen mot fastigheter, hälsovårds- och allmännyttiga aktier för att navigera i den nuvarande miljön, medan teknik- och konsumentaktier förblir ett stort ”nej” för honom.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10