Ska du köpa Palantir-dip eftersom översålda villkor pressar aktien högre?

Av:
May 17, 2022
Listen
  • Palantiraktien stängde upp mer än 13% på fredagen.
  • Aktien har tappat mer än hälften av sitt värde hittills.
  • Palantir är för närvarande översålt men handlas under en viktig motståndszon.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Palantir Technologies Inc. (NYSE:PLTR) hade ett turbulent år, efter att ha tappat 54,99% hittills i år. De flesta av förlusterna har uppkommit under de senaste 30 dagarna, med minst 31% negativ avkastning under månaden.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

En blandad resultatrapport förra veckan var att skylla. Bolaget redovisade en vinst på 2 cent per aktie under första kvartalet 2022. Vinsten missade i stor utsträckning förväntningarna på 4 cent per aktie. Intäkterna överträffade fortfarande uppskattningarna på 446 miljoner dollar, medan de vägledde en ytterligare ökning till 470 miljoner dollar.

Ändå rankas Palantir som ett uppdragskritiskt namn. Ökade geopolitiska spänningar kommer att öka behovet av nationell underrättelsetjänst och cybersäkerhet. Palantir kommer att gynnas av detta.

Ändå tror vi att en ytterligare diversifiering till kommersiell försäljning kommer att vara nyckeln. Detta relaterar till det faktum att lägre tillväxt statliga intäkter fortfarande är den viktigaste drivkraften för Palantirs tillväxt.

På Wall Street, av 10 analytiker, bedöms Palantir som ett köp med två, håll med fem och sälj med tre. Det betyder ett blandat betyg när aktien försöker undkomma den årliga nedgången. Men vilken väg ska man gå?

Palantir slipper dipp men motstånd vid $10 kan hålla tillbaka det

Copy link to section
Källa – TradingView

Tekniskt sett handlar Palantir till det lägsta priset sedan börsintroduktionen. Till ett pris på 8,34 USD är aktien på uppåtsidan från en extremt översåld botten på under 7 USD. Den nuvarande RSI-avläsningen på 25 visar att aktien fortfarande är i den översålda regionen.

De senaste uppgångarna tyder på att investerarna köper dippen. Icke desto mindre tror vi att aktien kommer att slå ett motstånd på $10. Investerare bör vänta på en paus ovanför det innan de överväger att en bestående hausseartad fart har börjat.

Sammanfattning

Copy link to section

Palantir har ett blandat betyg på Wall Street. Aktiens svaghet förstärktes av en blandad resultatrapport. Investerare bör köpa efter en paus över $10.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
Världen