Bör jag sälja Walmart-aktier efter resultat för första kvartalet?

Av:
maj 18, 2022
  • Walmart missade uppskattningar med Q1 EPS
  • Bank of America har ett köpbetyg på Walmart
  • Walmarts position är fortsatt stark

Walmart Inc (NYSE: WMT)-aktien har försvagats mer än 15% efter att bolaget rapporterat sämre resultat för första kvartalet än väntat.

Walmart missade uppskattningar med Q1 EPS och gav också en försiktig prognos för helåret och rapporterade att det nu ser en EPS ned cirka 1%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bank of America har en positiv syn på Walmart

Walmart rapporterade sämre än väntat resultat för första kvartalet i tisdags; De totala intäkterna har ökat med 2,4% i fjol till 141,6 miljarder USD, medan vinsten per aktie var 1,30 USD (missad med 0,18 USD).

Rörelseintäkterna sjönk till 4,5 miljarder USD från 5,5 miljarder USD för Walmart US, medan rörelseintäkterna för Walmart International sjönk till 0,8 miljarder USD från 1,2 miljarder USD. Walmart gav också en försiktig prognos för helåret och rapporterade att vinsten per aktie nu minskar med cirka 1%.

Företagets ledning sa att de inte är nöjda med resultatet för kvartalet och att de kommer att vidta åtgärder, särskilt i den del av kostnadsförhandlingarna, bemanningsnivåer och prissättning. Doug McMillon, VD för Walmart, sa:

Resultaten på den nedersta raden var oväntade och återspeglade den ovanliga miljön. Inflationsnivåerna i USA, särskilt inom livsmedel och bränsle, skapade mer press på marginalmix och driftskostnader än väntat. Vi justerar och kommer att balansera våra kunders behov av värde med behovet av att leverera vinsttillväxt för vår framtid.

Under kvartalet upplevde Walmart höga inflationsnivåer, medan internationella tryckpunkter relaterade till covid-låsningarna i Kina också skapade operativt och finansiellt tryck.

Brett Biggs, finanschef på Walmart, sa att det första kvartalet var en av de mest utmanande perioderna under de senaste åren och varnade för att kostnaderna för lager och bränslepriser i USA också skulle påverka det andra räkenskapskvartalet.

Brett Biggs sa också att Walmarts position är fortsatt stark och dess affärsmodell byggdes för att klara tider som denna när kunderna gör fler val i realtid.

Bolagets ledning kommer att fortsätta att hantera prissättningen för att bevara konkurrenskraftiga prisklyftor och fortsätta att göra framsteg i genomförandet av en långsiktig strategi.

Enligt Bank of America kan Walmart mildra kostnadstrycket jämfört med mindre kollegor, och på grund av detta har Bank of America ett köpbetyg på Walmart.

Bank of America har ett prismål på 190$ på Walmart-aktier och förväntar sig förbättrade resultat under de kommande kvartalen.

Teknisk analys

Walmarts aktiekurs har fallit mer än 15% efter att bolaget rapporterade resultat för första kvartalet i tisdags.

Datakälla: tradingview.com

Den starka stödnivån ligger på $120, och om priset faller under det kan nästa mål vara $100. Å andra sidan, om priset hoppar över $150 motstånd, skulle det signalera handelsaktier, och nästa mål kan vara på $160 eller till och med över.

Sammanfattning

Walmart-aktien har försvagats mer än 15% efter att bolaget redovisade resultat för första kvartalet och gav en försiktig prognos för helåret. Bank of America har ett köpbetyg på Walmart-aktier och ett prismål på 190 USD per aktie trots det faktum att Q1 EPS missade uppskattningen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money