Bör jag köpa Verizon Communications-aktier efter en dipp nyligen?

Av:
sep 28, 2022
Listen to this article
  • Verizon höjde sin kvartalsutdelning med 2%
  • Direktavkastningen är över 6% vid aktuell aktiekurs
  • $38 representerar den nuvarande supportnivån

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ)-aktien har försvagats från 51,77 dollar till 38,63 dollar sedan början av juli 2022, och det aktuella priset ligger på 39,47 dollar.

Verizon höjde sin kvartalsutdelning med 2% den här månaden, och aktier i detta företag kan ge stark avkastning för långsiktiga investerare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Verizon höjde sin kvartalsutdelning med 2%

Verizon är ett stort amerikanskt telekommunikationsföretag, för närvarande det näst största i landet, strax efter AT&T Inc. (NYSE: T)

Även om företagets verksamhet fortsätter att gå bra, har Verizons aktiekurs kollapsat den här veckan till en ny 6-års lägsta nivå på $38,63.

Den nuvarande aktiekursen ligger på $39,47, vilket är attraktivt värderat baserat på dess resultat, resultat för andra kvartalet, framtidsutsikter och utdelning.

Verizon levererade utmärkta trådlösa volymer under andra kvartalet, med 430 000 nettotillägg, inklusive 227 000 nättilllägg för betalda telefoner, vilket markerade det tredje kvartalet i rad med över 200 000 nettotillägg för trådlösa telefoner.

Bolagets ledning uppdaterade sin vägledning för räkenskapsåret 2022 och rapporterade att de förväntar sig att intäkterna från trådlösa tjänster kommer att växa mellan 8,5% till 9,5%, medan vinsten per aktie bör ligga i intervallet $5,10 till $5,25 (den tidigare vägledningen var $5,40). -5,55).

Förra räkenskapsåret ökade Verizon sina totala intäkter med cirka 4%, och steg från $128,29 miljarder under räkenskapsåret 2020 till $133,61 miljarder under räkenskapsåret 2021. Situationen med vinst var ännu bättre, och vinsten per aktie ökade från $4,30 under räkenskapsåret 2020 till $5,32 under räkenskapsåret 2021.

Med tanke på att företaget fortsätter att växa rättvist, konsekvent och förväntas fortsätta att göra det även i framtiden, verkar dess nuvarande pris mycket lockande.

En annan positiv information är att styrelsen deklarerade en utdelning på $0,6525/kvartalsaktie denna månad, vilket motsvarar en ökning med 2% jämfört med en tidigare utdelning på $0,6400. Utdelningen kommer att betalas ut den 1 november till aktieägare som är registrerade från och med den 6 oktober 2022.

Direktavkastningen är över 6% vid nuvarande aktiekurs, och för investerare som letar efter en hög men pålitlig utdelning, med utsikter till ensiffrig tillväxt framöver, kan denna aktie vara ett bra val.

Verizons affärsmodell är relativt motståndskraftig mot lågkonjunkturer, eftersom efterfrågan på telefontjänster inte är alltför cyklisk, och företaget fortsätter att ha ett starkt kassaflöde, vilket fortfarande är en viktig siffra som stöder dess nuvarande utdelning.

Verizon-aktier handlas för närvarande till ett ”flerårigt lägsta”, under åtta gånger framåt P/E, till mindre än fyra gånger TTM EBITDA, vilket också bevisar att Verizon för närvarande är ganska undervärderat.

Teknisk analys

Verizons aktiekurs har försvagats mer än 25% efter att ha nått den högsta nivån 2022 på $55,51 den 21 april, och risken för ytterligare nedgång kvarstår fortfarande.

Priset rör sig fortfarande under det 10-dagars glidande medelvärdet, vilket indikerar att botten fortfarande inte är nådd. Trots detta kan aktier i detta företag ge en stark avkastning för långsiktiga investerare.

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande stödnivån ligger på $38, medan $46 representerar den första motståndsnivån. Om priset faller under $38 skulle det vara en ”sälj”-signal, och vi har den öppna vägen till $35 eller till och med under. Omvänt, om priset hoppar över $46, kan nästa mål vara $50.

Sammanfattning

Även om företagets verksamhet fortsätter att gå bra, har Verizons aktiekurs kollapsat den här veckan till en ny 6-års lägsta nivå på $38,63. Direktavkastningen är över 6% vid nuvarande aktiekurs, och denna aktie kan vara ett bra val för investerare som letar efter en hög men pålitlig utdelning.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10