VIDEO: Tethers CTO Paolo Ardoino, “Dollarstablecoins kan hjälpa utvecklingsländerna”

Av:
Oct 6, 2022
Uppdaterad: Oct 8, 2022
Listen
  • Tether är världens tredje största kryptovaluta, bakom endast Bitcoin och Ethereum
  • CTO Paolo Ardoino är med i Invezz Podcast för att prata igenom ett brett spektrum av ämnen
  • Utvecklingsländerna, reglering, centralisering,

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Jag älskar Bitcoin. Med det sagt är dess volatilitet extrem och förhindrar att det är något som ligger nära ett värdelager – åtminstone för närvarande.

Jag pratade med CTO:n för Tether, Paolo Ardoino, i det senaste avsnittet av Invezz-podden. I en värld där flera länders valutor spiralerar farligt utom kontroll, är det kanske mer aktuellt än någonsin att bedöma fördelarna med att hålla i dollar.

Och dollar på blockkedjan – som vi nu kallar stablecoins – kan vara det mest tillgängliga formatet. En snabb titt på tabellen nedan, som visar de senaste inflationsavläsningarna för nästan alla länder, visar hur svår situationen är för många nationer runt om i världen.

Detta är något jag märkte när jag reste till El Salvador för att se Bitcoin-experimentet på nära håll i somras. Många handlare valde att ställa in sina plånböcker så att Bitcoin de fick från transaktioner automatiskt konverterades till USD.

På ett sådant sätt slutfördes transaktionerna i Bitcoin men handlaren behövde inte spekulera i dess volatilitet, utan höll istället stablecoins. Paolo och jag diskuterar detta och det växande inflytandet som Tether och stablecoins kan ha i världen.

Vi jämförde också Lugano, staden i Schweiz där Tether de facto är lagligt betalningsmedel (liksom Bitcoin) med El Salvador – två länder som inte kunde vara mer olika ekonomiskt, som båda deltar i sina egna kryptoexperiment.

Dollarn fortsätter att dominera

När jag skriver detta lever nära 100 länder med tvåsiffrig inflation. Då den amerikanska dollarn också blåser upp i snabb takt, krossar den absolut andra valutor – något jag analyserade tidigare i veckan. Tabellen nedan säger allt.

Det har vi sett gång på gång under tidigare perioder av osäkerhet. När det gäller fiat-valutor styr dollarn dem alla. Paolo och jag pratade också om denna dominans.

Kryptosmittakris

Många utomstående tittar på vad som har hänt i år inom krypto och skriver av det hela som en modefluga. Paolo pratar om skillnaden mellan centraliserade stablecoins som Tether och house of card-alternativ – som Terra, som Paolo var mycket kritisk till redan innan dödsspiralen i maj.

En gripande poäng Paolo gjorde var inlösen av Tether när smittan flödade över marknaderna. Över 7 miljarder dollar löstes in från Tether på 48 timmar, nära 10% av utbudet. Inlösen var smidiga och skedde precis som de alltid var ämnade. Paolo påpekade att många banker inte ens skulle kunna lösa in den mängden reserver så snabbt.

Är Tether, Bitcoin och de “renommerade” kryptoprojekten nu starkare för att klara detta stresstest oskadda?

Reglering och centralisering

Vi berör också reglering, ett ämne som är oundvikligt när man pratar om stablecoins. Den fortsatta tillväxten av kryptoekosystemet i stort betyder att det är en bransch som tillsynsmyndigheter nu uppmärksammar mer och mer.

Jag ställde också en fråga till Paolo om Vitaliks senaste kommentarer, när Ethereums grundare sa att Tether och andra stora stablecoins har så stort inflytande att de till och med kan bestämma riktningen för framtida gafflar av Ethereum.

Det är verkligen bara en smak. Som du kan föreställa dig eftersom bara Bitcoin och Ethereum är större än Tether, finns det en miljon och en saker att prata om.

Som alltid, hör gärna av dig med kommentarer.

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore och @Tether_to eller besök https://tether.to/ för mer information.

Invezz.com/sv/

Invezz YouTube

Invezz Podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.