PODCAST: Bygga en metaversvärld | Chris Jang, VD för ZTX

Av:
nov 8, 2022
Listen to this article
  • Co-VD för ZTX ringer in i Invezz-podden den här veckan
  • ZTX Foundation bygger ZepetoX, en uppslukande metaversvärld
  • Den inkuberas av ZEPETO, en Asien-baserad metaverse-plattform med 330 miljoner registrerade användare

Metaversen är en sådan allomfattande term.

Jag har ibland svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Någonstans kan du hänga, umgås, köpa och sälja saker och många andra aktiviteter – det är ett ganska brett utbud.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den här veckan på Invezz-podden pratar jag metaverse med Chris Jang, co-VD för ZTX. Han säger att ZTX siktar på att bygga ett allomfattande metavers, med massantagande i åtanke.

ZTX:s mål sticker ut bland havet av metaversa projekt av ett par anledningar. Den största är kanske det faktum att de inkuberades från ZEPETO, som är Asiens största metaversplattform. Detta innebär att de redan har teknisk infrastruktur på plats, vilket ger dem ett försprång när det gäller konkurrens från början.

Med 330 miljoner registrerade användare, för att inte tala om över 3 miljoner dagliga transaktioner, är ZAPETO en avatarcentrerad plattform som har stor vikt i området. Chris och jag pratar om hur den här bakgrunden påverkar ZTX och plattformen de bygger.

När han ringer in från Lissabon där Solana Breakpoint-konferensen pågår, kommer Chris också in på varför Solana valdes som hem för deras metaversa värld. Vi pratar om hastigheten och de låga avgifterna de erbjuder, men vi diskuterar också kompromisserna – och hur det har krånglat med tillförlitlighetsproblem under det senaste året.

Chris berättar några intressanta anekdoter, och ingen är mer än när måldemografin nämns för ZTX. Även om krypto-inhemska uppenbarligen står i centrum, finns det också de utanför utrymmet som Chris tror kan lockas. Han nämner hur hans systerdotter var tveksam till att beställa på Starbucks, eftersom hon var så van vid att göra det i telefon.

Detta fick mig att tänka – vad skulle Gen Z se i detta? Jag har varit öppen tidigare om hur plånboksupplevelsen kan vara svår, och att börja med krypto kan vara skrämmande för de som inte är vana vid det. Men ZTX verkar sträva efter att göra denna process så enkel som möjligt. Gen Z, om de skulle påverkas av den här virtuella världen, kommer säkerligen att hoppas att initieringsprocessen är så enkel som möjligt.

Det finns också en stor anekdot om en kreatör som genomför sina modedesigndrömmar och nu skapar i metaversen. Jag hade några frågor om henne, eftersom jag var särskilt intresserad av den spännande historien.

Vi pratar också om björnmarknaden, som är svår att undvika i våra dagar. Chris framhåller den starka poängen att det inte bara är krypto som går igenom en stillastående på marknaden för tillfället, eftersom den bredare ekonomin drar sig tillbaka – något som alltid måste kommas ihåg när man analyserar sektorn.

Men som utvecklare brukar säga, hävdar Chris att det är ”dags att bygga”. Och bygga gör ZTX verkligen. En färdplan fylld med stora mål för Q1 och Q2 2023, det kommer att bli intressant att följa framöver.

Som alltid, hör gärna av dig med kommentarer!

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore och @ZTX_official. Eller besök https://www.zepetox.io/ för mer information.

Tack för att du lyssnade, följ oss och prenumerera här: