Var man kan köpa Disney-aktier: Bob Iger har återvänt till företaget med en stor omvälvning

Av:
nov 22, 2022
Listen to this article
  • Walt Disney-aktien (DIS) har börjat dagen på en -1,71 (1,75%) dipp.
  • Disneys VD, Bob Iger planerar en stor omvälvning mindre än 24 timmar efter comeback.
  • Här är en kort guide om var du kan köpa DIS-aktien.

Bob Iger, tidigare VD på Walt Disney Co (NYSE: DIS), har gjort comeback till företaget efter att Bob Chapek avsattes. Och mindre än 24 timmar efter Igers återkomst sa den nya VD:n att han planerar en stor omvälvning av företagets ledning. Även om Disney-aktien svarade negativt på nyheterna, är investerare optimistiska att den nya VD:n kommer att ge liv till företaget och möjligen främja en ytterligare hausseartad trend på aktien.

För att hjälpa aktiehandlare att titta på Walt Disney-aktien har Invezz skapat en kort artikel om de bästa ställena att köpa den och vad Peloton är.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Fortsätt läsa om du vill veta mer.

Bästa ställena att köpa Walt Disney-aktier

eToro

eToro är en investeringsplattform med flera tillgångar med mer än 2000 tillgångar, inklusive valutakurser, aktier, ETF: er, index och råvaror. eToro-användare kan ansluta till, lära av och kopiera eller kopieras av andra användare.

Registrera dig med eToro direkt

IG Markets

Den världsledande online-handel och investeringar leverantör ger kunder tillgång till möjligheter på tusentals finansmarknaderna genom våra intuitiva plattformar och applikationer.

Registrera dig med IG Markets direkt

Vad är Walt Disney?

The Walt Disney Company, vanligen kallad Disney, är ett amerikanskt multinationellt media- och underhållningsföretag med huvudkontor i Kalifornien. Det grundades av två bröder (Walt och Roy O. Disney) redan 1923 under namnet ”Disney Brothers Cartoon Studio”.

Innan man bestämde sig för sitt nuvarande officiella namn var The Walt Disney Company tidigare känt som ”Walt Disney Productions”.

Walt Disney Company är främst känt för sin filmstudioavdelning som går under namnet The Walt Disney Studios och inkluderar Walt Disney Pictures, Marvel Studios, Walt Disney Animation Studios, 20th Century Studios, 20th Century Animation, Searchlight Pictures, Lucasfilm och Pixar.

Däremot driver de andra företag inklusive tv, mediastreaming, sändningar, nöjesparker, publicering och konsumentprodukter. Det äger och driver ABC-sändningsnätverket och kabel-tv-nätverk som inkluderar den berömda National Geographic.

Walt Disney är också ett börsnoterat företag som handlas på New York Stock Exchange under tickern NYSE: DIS.

Bör jag köpa DIS-aktien idag?

Disneys aktie har försökt göra en comeback under de senaste dagarna och Igers avkastning kan vara en stor höjdare. Ändå kommer förändringarna i toppen efter att bolagets aktie hade fallit nästan 40% i år.

Disney har spenderat hårt för att konkurrera inom streaming, en verksamhet som har blivit kostsam och mindre lönsam än kabel-tv och film.

Disney aktiekursprognos

Analytiker förväntar sig att Disney-aktien kommer att korrigera det nuvarande prisfallet, särskilt efter fredagens monsterprisstegring. Allt är dock kopplat till den nya VD:ns prestation.

DIS i sociala medier