Monero fortsätter att tappa i värde medan Metacades (MCADE) pre-sale sannolikt kommer att sälja slut

Av:
Dec 7, 2022
Uppdaterad: Dec 20, 2022
Listen to this article

Som rubriken lyder så tappar den integritetsbaserade kryptovalutan Monero (XMR) i värde medan Metacade (MCADE) förväntas sälja slut i sin pre-sale.

Metacade är ett innovativt spelnav specifikt utvecklat för att ta sig an framtiden med Web3 på allra bästa sätt. Monero är å andra sidan ett mynt med en specifik funktion för att skicka och ta emot pengar säkert.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Låt oss jämföra Metacade och Monero lite närmare för att förstå varför Monero fortsätter att tappa i värde medan Metacade förutspås sälja slut. 

Så fungerar Metacades ekosystem

Metacade ämnar att vara ett högkvalitativt ekosystem för GameFi. Som du säkert har koll på är GameFi i huvudsak kopplat till finansialiseringen av spel och det finns många sätt genom vilka detta sker. Metacade syftar till att vara en plats för:

  1. Investeringar i Web3-spel.
  2. Play-to-earn-spel samt avlönade jobbmöjligheter. 
  3. Interaktion och samarbete mellan spelentusiaster. 
  4. Giveaways och turneringar. 
  5. Lansering och test av nya spel.
  6. Merchandising och reklam.
  7. Styrning genom DAO.

Med andra ord avser Metacade att vara aktiva inom flera aspekter av Web3-spel. Dessa verksamhetsområden och målsättningar kommer sannolikt att utökas med tiden. Det är anledningen till att MCADE förväntas sälja slut under dess pre-sale. Projektet verkar inom en extremt lukrativ nisch med en publik som nästan skulle kunna beskrivas som fanatisk när det gäller spel.

Moderna spelare vill bli belönade för sin tid och då erbjuder GameFi det perfekta sättet för dem att bli det. Metacade kommer att vara ett nav för allt som har med spel att göra. Det handlar bland annat om att människor kan komma i kontakt med varandra och skapa förutsättningar för att nå sina målsättningar inom GameFi. 

Monero förlorar värde – Ett mynt med glansdagarna förbi

När Monero (XMR) ursprungligen skapades hade myntet ett tydligt användningsfall. Det designades som ett sekretessmynt och det har ett utmärkt rykte om sig att göra just detta. Generellt anses det vara ett av de säkraste sekretessmynten.

Däremot är Moneros sekretessfunktion inte i närheten av så viktigt som det en gång var, när det skapades 2014. De flesta moderna mynt kan nämligen anpassas för att bli integritetsfokuserade. Även Bitcoin kan skickas till en mixer så att medlen inte går att spåra.

Det är också svårt att utveckla detta användningsfall, vilket ger ytterligare en anledning till att Moneros värde blöder. Visst, medlen är säkra, men det är bara en av flera aspekter som utgör en bra kryptovaluta. Varför skulle användare, investerare och marknadsförare engagera sig i XMR när andra mynt kan uppnå denna nivå av integritet och samtidigt erbjuda mycket mer?

En annan oroande fråga är att Monero använder en proof-of-work-mekanism för att validera sitt nätverk. Detta är miljöskadligt och mycket ineffektivt. Detta var det enda alternativet 2014, men sedan dess har utvecklingen gått framåt. Monero har dock inte hängt med och uppdaterats, så det ligger lite efter nutida trender. Staking av Monero är inte heller möjligt eftersom myntet bygger på en proof-of-work-mekanism. Det är ytterligare en anledning till att Monero tappar i värde. 

Blockkedjenätverk som Ethereum har å andra sidan migrerat från proof-of-work till proof-of-stake på grund av ökad effektivitet och en minskning av koldioxidavtrycket. Vi pratar om så mycket som 99,99 %. Monero använder dock alltså fortfarande det mycket föråldrade proof-of-work-läget. 

Jämförelse av Metacade och Monero 

Det finns verkligen inte så mycket att säga när det kommer till Metacade vs Monero. Metacade kommer att vara ett fullfjädrat ekosystem designat för att specifikt tillgodose en viss publik som kommer att växa. Denna marknad utgörs av Web2-spelare som migrerar till Web3. Dessutom tilltalar Metacade befintliga Web3-spelare. Metacade kan enkelt växa och expandera i flera riktningar i linje med användarfeedback och DAO-styrning.

Däremot kan Monero bara bli säkrare, men inte utvecklas på så många fler sätt. Denna säkerhetsfunktion erbjuds av andra kryptovalutor, så Monero har litet utrymme för tillväxt, ingen påtaglig marknad och egentligen inget värde i längden för användarna. Därför förutspås Monero fortsätta att tappa i värde under de kommande åren.

Metacade har å andra sidan en betydande uppåtpotential att utnyttja. Det är för närvarande tillgängligt i pre-sale, så nu har du utmärkta möjligheter att komma in som tidig investerare. Genom att investera i den här typen av plattform kan du få tillgång inte bara till Metacade, utan även till den växande marknaden för Web3-spel.

Metacade erbjuder flera sätt att tjäna en inkomst, vilka sträcker sig från testning, utveckling och fundraising till att spela själva spelen och vinna tävlingar.

Varför Metacade tveklöst slår Monero

När det gäller kampen Metacade vs Monero finns det en klar vinnare. För att sammanfatta kan man säga att Monero saknar en rad av de aspekter som generellt sett anses bilda en bra krypto. Monero saknar nämligen bland annat möjligheten till staking, vänder sig inte till en specifik marknad, styrs inte av användare och har begränsad tillväxtpotential. Faktum är att Monero inte kan användas till mycket annat än att skicka krypto säkert. Detta är ett ganska dumt och enkelt användningsfall. Så, Monero är ute.

Med Monero kan du hålla mynten, göra ingenting och hoppas att de ökar i värde. Det är ganska platt och tråkigt. Monero tappar i värde och kommer sannolikt att fortsätta att tappa i värde. För det erbjuder praktiskt taget ingenting. Det kan låta hårt, men kan också sägas vara den tuffa verkligheten.

Metacade, däremot, ger användare tillgång till Web3-spel, belöningar från staking, DAOs, investeringsmöjligheter, likasinnade individer och mycket mer. Många av fördelarna går att hänföra till att detta primärt är ett spelekosystem, inte en kryptovaluta. Det är utvecklat för att belöna användare för deras tid och uppmärksamhet.

För att förstå kraften i Web3 ska vi ta ett exempel. Det är nämligen så att invånare i Filippinerna tjänade så mycket pengar på Axie Infinity att regeringen började reglera det som skattepliktig inkomst. Dessa intjäningsmöjligheter som Web3 medför för både spelare och utvecklare kan tillgås via Metacade.

Du kan komma in på Metacades pre-sale tidigt och dra nytta av en potentiellt stor avkastning. Priset på MCADE börjar på $0,008 per enhet och kommer att stiga till $0,02 i slutskedet av dess pre-sale (den består av totalt 9 steg). Investerare som förståeligt nog vill komma in innan MCADE säljer slut kan köpa in sig snabbt och smidigt.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.