Bör jag köpa aktier i Verizon Communications i januari 2023?

Av:
Dec 25, 2022
Listen
  • Morgan Stanley uppgraderade sitt betyg på Verizon
  • Verizons affärsmodell är relativt motståndskraftig mot lågkonjunkturer
  • Aktuell aktiekurs är attraktivt värderad

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Verizon Communications Inc. (NYSE: VZ) aktier har försvagats mer än 25% sedan början av januari 2022, och det aktuella priset ligger på $38,41.

Förra veckan uppgraderade Morgan Stanley sitt betyg på Verizon till övervikt från likavikt och höjde kursmålet till 44 dollar.

Morgan Stanley uppgraderade sitt betyg på Verizon

Verizon är ett stort amerikanskt telekommunikationsföretag, för närvarande det näst största i landet, strax efter AT&T Inc. (NYSE: T).

Bolagets aktiekurs kom under ytterligare säljtryck efter att Verizon rapporterade blandade resultat för tredje kvartalet i oktober och tillkännagav att de skulle starta en kostnadsbesparingsplan för att ta ut mellan 2 miljarder och 3 miljarder dollar i årliga utgifter till 2025.

Verizon lade till 8 000 telefonabonnenter under tredje kvartalet, vilket var under uppskattningar, och rapporterade att man fortsätter att förvänta sig en tillväxt på intäkter från trådlösa tjänster mellan 8,5% och 9,5% för 2022. Detta är verkligen inte dåligt, och det är viktigt att notera att Verizons Affärsmodellen är relativt motståndskraftig jämfört med lågkonjunkturer, eftersom efterfrågan på telefontjänster inte är alltför cyklisk.

Morgan Stanley uppgraderade nyligen sitt betyg på Verizon till övervikt från likavikt och höjde kursmålet till 44 dollar.

Detta innebär en uppsida på nästan 15% jämfört med nuvarande prisnivåer, och enligt Morgan Stanley finns det en stor chans för bättre operativ prestanda under 2023-året. Simon Flannery, analytiker från Morgan Stanley, sa:

Vi tror att underresultatet i år delvis har drivits av negativa resultatrevideringar och oro kring den intensifierade trådlösa konkurrensen. Vi tror dock att på nuvarande nivåer diskonterar aktien nu en alltför negativ relativ utsikt och ser tecken på att trenderna gradvis förbättras.

Verizon har en bra position på marknaden och den nuvarande aktiekursen är attraktivt värderad baserat på dess resultat, framtidsutsikter och utdelning.

Direktavkastningen är över 6% vid nuvarande aktiekurs, och bolaget fortsätter att ha ett starkt kassaflöde, vilket fortfarande är en viktig siffra som stöder dess nuvarande utdelning.

Verizon-aktier handlas för närvarande till ett “flerårigt lågt”, under åtta gånger framåt P/E, till mindre än fyra gånger TTM EBITDA, vilket också bevisar att Verizon för närvarande är ganska undervärderat.

$35 representerar den nuvarande supportnivån

Verizon-aktien har försvagats från $50,55 till $34,55 sedan den 20 juli 2022, och det nuvarande priset ligger på $38,41.

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande stödnivån ligger på $35, medan $40 representerar den första motståndsnivån. Om priset faller igen under $35, skulle det vara en “sälj”-signal, och vi har den öppna vägen till $33 eller till och med under. Omvänt, om priset hoppar över $40, kan nästa mål vara motstånd vid $45.

Sammanfattning

Verizon har en bra position på marknaden och den nuvarande aktiekursen är attraktivt värderad baserat på dess resultat, framtidsutsikter och utdelning. Morgan Stanley uppgraderade nyligen sitt betyg på Verizon till övervikt från likavikt och höjde kursmålet till 44 dollar.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10