VIDEO: Vad är XRP och vad gör den? Vad är Ripple?

Av:
Mar 21, 2023
Listen
  • XRP är den sjätte största kryptovalutan i världen, men har en unik plats på marknaden
  • Payment Products lead Brendan Berry pratar med värden för Invezz-podcasten, Dan Ashmore
  • Duon pratar om skillnaden mellan XRP och Ripple, bankoron, gränsöverskridande betalningar och mer

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Kryptovaluta är ingen gammal bransch. Bitcoin satte igång branschen som vi känner den när Satoshi Nakamoto bröt Genesis-blocket den 3 januari 2009, när världen slingrade sig efter en av de värsta finansiella krascherna i senare tid.

Bara tre år senare lanserades XRP, en decentraliserad tillgång byggd för betalningar. Idag är den fortfarande en av de mest välkända och största kryptovalutorna, för närvarande på sjätte plats med ett börsvärde på nära 20 miljarder dollar.

Och ändå är så många fortfarande förvirrade över vad XRP gör, liksom skillnaden mellan Ripple, företaget bakom det. Den här veckan på Invezz-podden intervjuade jag Brendan Berry, Payment Products Lead på Ripple, för att komma in på detaljer om vad exakt XRP är, vad Ripple är och skillnaden mellan de två, såväl som vad de båda gör.

Vi tog upp en massa ämnen. En av dessa var problemen med konventionell bankverksamhet – ett särskilt relevant ämne med tanke på de häpnadsväckande händelserna i sektorn under de senaste veckorna.

Men vi fokuserade främst på betalningar. Jag har kritiserat processen bakom banköverföringar, och jag framförde till Brendan min nyfikenhet kring vad som känns som en total brist på innovation i den digitala tidsåldern från banker. Jag frågade honom om avgifter och eftersläpningstider och varför det tog dagar för gränsöverskridande betalningar.

Naturligtvis är detta en stor anledning till att XRP existerar. Vi pratade om ins och outs av detta, samt ett underavsnitt inom området betalningar: remitteringar. När jag besökte El Salvador förra sommaren fascinerades jag av detta område – men uppgifterna visar att upphämtningen inte har hänt än. Jag ville få Brendans syn på detta och hur XRP kan bidra på detta område.

Vi diskuterade också kryptons framtid, inklusive vad Brendan tror kommer att vara en effektivisering av front-end-upplevelsen av många transaktioner inom utrymmet.

Ett annat ämne vi berörde var huruvida den senaste tidens bankoro skulle driva människor längre in i krypto, och vad detta skulle kunna betyda för branschen, och XRP, framöver.

Sammantaget var det en omfattande diskussion kring betalningar och vilken roll XRP skulle kunna ha i denna värld.

Fortsätt konversationen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore och @Ripple. Eller besök www.ripple.com för mer information.

Tack för att du lyssnade, följ oss och prenumerera här: