Flame animation

Hetaste nya
meme-myntet

Flame animation
Coin spinning animation

Potential till 100x

Shiba Memu Roll-out Logo KÖP NU

AUD/USD-prognos: signal för veckan 5-9 juni

Av:
Jun 3, 2023
Listen
  • AUD/USD-paret backade något efter de senaste amerikanska NFP-data.
  • Reserve Bank of Australia (RBA) kommer att offentliggöra sitt beslut på tisdag.
  • Australien kommer att publicera sina BNP-data på onsdag.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

AUD/USD- växelkursen gled nedåt något efter de starka amerikanska non-farm payroll-siffrorna (NFP). Efter att ha nått en topp på 0,6641 denna vecka, backade paret till en lägsta nivå på 0,6600. Det sjönk också efter att Joe Biden undertecknat skuldtaksförslaget som antogs av kongressen under veckan.

RBA räntebeslut

Copy link to section

De viktigaste AUD-nyheterna den kommande veckan kommer räntebeslutet av Reserve Bank of Australia (RBA). Detta kommer att bli ett viktigt möte eftersom det kommer efter att banken levererat en överraskande ökning i sitt möte i maj.

Ekonomer tror att RBA kommer att besluta att lämna räntorna. Vissa tror dock att banken kommer att leverera den andra raka ökningen på 0,25 % eftersom inflationen fortfarande är envist hög.

RBA-guvernören har insisterat på att arbetsmarknaden förblir betydligt stram, vilket kommer att göra kampen mot inflationen lite tuff. De senaste uppgifterna visar att Australiens lönetillväxt kom in på 3,7 % i april.

AUD/USD kommer också att reagera på förra fredagens NFP-data från USA. Enligt Bureau of Labor Statistics (BLS) lade ekonomin till mer än 339 000 jobb i maj, vilket signalerar att arbetsmarknaden fortfarande är stram. Löneökningen fortsatte att stiga under månaden. Den enda fläcken i rapporten var arbetslösheten, som steg till 3,7 %.

Dessa siffror betyder att vissa hökar i Fed kan besluta sig för att höja räntorna med 0,25 % eftersom inflationen fortfarande är envist hög. De senaste privata konsumtionsutgifterna (PCE) steg med 4,7 % i april.

Om man tittar på den ekonomiska kalendern kommer det att finnas flera viktiga valutanyheter att titta på. På onsdag kommer Australien att publicera de senaste BNP-siffrorna medan Kina publicerar export- och importsiffror. Australien kommer att publicera de senaste handelssiffrorna på torsdag. Det kommer inga större data från USA.

AUD/USD teknisk analys

Copy link to section
AUD/USD

AUD/USD-paret har varit i en hausseartad trend de senaste dagarna. Den har lyckats stiga från lägsta 0,6460 förra veckan till över 0,6600. På 4H-diagrammet har paret lyckats passera 50-periodens glidande medelvärde och 38,2% retracement-nivån. Relative Strength Index och MACD har fortsatt att stiga.

Därför är utsikterna för veckan hausse, med nyckelnivån att titta på ligger på 0,6700. Ett fall under nyckelstödet på 0,6560 kommer att signalera att det finns fler säljare på marknaden.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Försöker du dra fördel av stigande & fallande USD-, GBP-, EUR-kurser? Handla valutor inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10