Flame animation

Hetaste nya
meme-myntet

Flame animation
Coin spinning animation

Potential till 100x

Shiba Memu Roll-out Logo KÖP NU

Boohoo aktiekurs: aktien kan falla med ~15% om detta händer

Av:
Jun 7, 2023
Listen
  • Boohoo aktiekurs hänger på en tråd när riskerna ökar.
  • Aktien har sjunkit med mer än 38% från årsskiftet.
  • Storbritanniens detaljhandelsförsäljning växte i den långsammaste takten på sju månader i maj.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen Boohoo (LON: BOO) ligger på en viktig stödnivå när oron för företaget fortsätter. Aktien handlades till 38p på onsdagen, några punkter över den viktigaste stödpunkten på 37,35p, den lägsta punkten sedan 10 maj. Sammantaget har aktien fallit med över 38% från sin högsta nivå i år.

Oron för Boohoo kvarstår

Copy link to section

Boohoo och andra brittiska näthandelsföretag som Asos och The Hut Group går igenom en stor nedgång när efterfrågan minskar. Som jag skrev i den här artikeln är Asos på vippen då dess aktie föll med mer än 92 % från sin högsta nivå någonsin. Vissa leverantörer har slutat sälja med företaget av rädsla för förluster.

De senaste resultaten visade att företagets intäkter under de 12 månaderna fram till februari uppgick till 1,78 miljarder pund, vilket är 11 % från föregående period. Bruttovinsten sjönk med 13 % till 895 miljoner pund medan förlusten för året hoppade till över 90,7 miljoner pund,

Trots allt detta uttryckte företaget optimism om att verksamheten förbättrades. I ett uttalande som stöder detta drag sa företagets vd John Lyttle:

“Vårt förtroende för koncernens utsikter på medellång sikt förblir oförändrade, och när vi genomför våra nyckelprioriteringar ser vi en tydlig väg till förbättrad lönsamhet och att komma tillbaka till tvåsiffrig intäktstillväxt.”

Boohoo tror att dess intäkter kommer att ligga mellan oförändrade och en nedgång på 5%. Den ser också att dess intäkter för det första halvåret av detta räkenskapsår kommer att minska med mellan 10 % och 15 %. Det finns en sannolikhet att bolagets resultat kommer att understiga dessa uppskattningar.

För det första visar de senaste uppgifterna att semesterförsäljningen växte på den långsammaste nivån på sju månader. Försäljningen i Storbritannien ökade med 3,9 % i maj, under tremånadersgenomsnittet på 5,1 %. På en positiv sida för Boohoo, ökade antalet besökare på Boohoo.com-webbplatsen till 18,3 miljoner i maj från 17,7 miljoner föregående månad.

Boohoo aktiekursprognos

Copy link to section

BOO-diagram av TradingView

BOO-aktiekursen har varit i en stark baisseartad trend efter att ha nått en topp på 60,86p den 31 mars i år. De 25-perioder och 50-perioder exponentiellt glidande medelvärden (EMA) har bildat ett baisseartat korsningsmönster. Den ligger nu på en nyckelstödsnivå, där den har misslyckats med att röra sig under nyckelstödet vid 37,35p, där den inte har sjunkit under sedan den 10 maj.

Därför kommer ett brott under denna nivå att signalera att aktien kommer att ha ett baisseartat utbrott till nästa stöd vid 32,50p, den lägsta punkten i december förra året. Detta pris ligger cirka 15 % under den nuvarande nivån.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10