SCHD ETF är en värdeinvesterares dröm: men är det ett bra köp?

Av:
May 15, 2024
Listen
  • Schwab US Dividend Equity ETF är en gigant på 55 miljarder dollar.
  • Investerare älskar det för dess stadiga utdelningar och tillväxt.
  • Jag bedömer om det är en bra pensions-ETF att investera i.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Schwab US Dividend Equity ETF (SCHD) är en av de mest populära fonderna bland inkomstinvesterare för sin långa erfarenhet av stark utdelningstillväxt. Det har ökat sina förvaltade tillgångar till över 55 miljarder dollar, vilket gör det till en av de största fonderna i branschen.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Prisvärda aktier till ett rimligt pris

Copy link to section

SCHD ETF består av 103 företag inom de flesta sektorer i den amerikanska ekonomin som finans, hälsovård, konsumentvaror, industri och energi.

De flesta av dessa företag har en lång historia av utdelningstillväxt, generering av fritt kassaflöde och marknadsandelar. Några av de bästa företagen i ETF är Texas Instrument, Amgen, Lockheed Martin, PepsiCo, Chevron och Coca-Cola.

Texas Instrument är en gigantisk tillverkare av telekommunikationskomponenter som dataomvandlare, förstärkare och digitala isolatorer som används för att driva de flesta industrier idag. Amgen är ett stort läkemedelsföretag som går in i viktminskningsindustrin.

Lockheed Martin är ett av de största företagen i det militärindustriella komplexet medan PepsiCo och Coca-Cola är de största dryckesföretagen i världen. De andra framstående namnen i SCHD ETF är Blackrock, Ford, Darden Restaurants och Packaging Corp of America.

SCHD är ett fynd jämfört med den bredare marknaden. Vår beräkning fann att det handlades till ett pris-till-vinst-förhållande på cirka 15, vilket är mycket lägre än S&P 500 -indexgenomsnittet på 23.

Mest anmärkningsvärt är att ETF har tjänat pengar under 9 av sina 12 år och närmar sig nu sin rekordnivå på $80,87. Denna prestation gör den till en populär Sov gott om natten (SWAN) ETF bland investerare.

Är SCHD ETF ett bra köp?

Copy link to section

Nu är frågan om SCHD ETF är en bra tillgång att köpa för långsiktiga investerare. När jag gör denna bedömning tror jag att det bästa tillvägagångssättet är att titta på dess totalavkastning och jämföra den med de bästa jämförelsefonderna som SPY och QQQ.

För nybörjare är totalavkastning en siffra som tittar på aktiekursvinster och utdelningar. Diagrammet nedan visar den årliga avkastningen per år sedan starten.

SCHD history

SCHD årsavkastning

Låt oss nu jämföra det med avkastningen från SPDR S&P 500 ETF sedan 2012. I detta ser vi att 2013 var dess bästa år då det gav en avkastning på 32,89 % jämfört med SPY:s 32,3 %. Dess sämsta årliga resultat var 2018 då det sjönk med 5,56 %. Å andra sidan var SPY:s sämsta resultat 2022 när den sjönk med 18 % under ett år som SCHD sjönk med 3,23 %.

SPY ETF history

SPY ETF årsavkastning

Dessutom ser vi att SPY ETF bara har haft två nedgångar medan SCHD har haft tre. På diagrammet nedan ser vi prisavkastningen för de två tillgångarna, som visar en nära korrelation. Detta är viktigt eftersom till skillnad från SPY, SCHD ETF inte har många teknikföretag.

SCHD vs SPY

SCHD vs SPY prisreturer

Tidigare resultat är inte alltid en bra indikation på vad som kommer att hända i framtiden. Icke desto mindre tror jag att SCHD är en bra investering för långsiktiga investerare eftersom den har levt till sin hype tidigare.

Men enligt min åsikt skulle jag föredra att allokera mer pengar på vanliga ETF:er som SPY och QQQ och en liten del till SCHD.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Världen