ZIM Integrated för att belysa vinstutdelningens avkastning

Av:
May 19, 2024
Listen
  • ZIM Integrated kommer att publicera sina finansiella resultat denna vecka.
  • Dessa intäkter kommer att ge mer färg på resultatet för Q1.
  • Analytiker kommer att vänta på mer information om utdelningen.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen på ZIM Integrated ( NYSE: ZIM ) går bra eftersom investerare väntar på mer klarhet om utdelningar när bolaget publicerar sina finansiella resultat på tisdag. Den har hoppat i två på varandra följande veckor och svävar på sin högsta nivå sedan april 2023.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

ZIM Integrated och andra rederier går bra. Aktierna i Maersk, det näst största företaget i branschen, har stigit med nästan 40 % från sin lägsta punkt i år. På liknande sätt har andra torrbulkföretag som Golden Ocean Group också hoppat i takt med att efterfrågan och priserna stiger.

ZIM kommer att vara i rampljuset denna vecka när företaget publicerar sina finansiella resultat. Analytiker förväntar sig att dess intäkter ökade med 14 % på årsbasis under första kvartalet till 1,57 miljarder dollar på grund av den stigande efterfrågan och fraktpriserna.

De förväntar sig också att företaget kommer att gå med vinst. Den genomsnittliga uppskattningen av vinsten per aktie (EPS) är 1,46 USD, högre än förlusten på 0,5 USD under samma kvartal 2023. I sina resultat för fjärde kvartalet sa företaget att nettoförlusten uppgick till 143 miljoner USD under fjärde kvartalet som dess genomsnittliga frakthastighet. under kvartalet uppgick till 1 102 USD.

ZIM Integrated stock

ZIM Integrated aktiediagram

Data från Drewry visar att World Container Index (WCI) den 16 maj stod på 3 511 $ och sakta närmar sig den högsta hittills i år på nästan 4 000 $. Analytiker förväntar sig att denna trend kommer att fortsätta när den globala handeln återhämtar sig.

ZIM Integrated drar också nytta av sina fartyg. Tidigare i år sa företaget att det hade 46 planerade förnyelser, där de flesta av fartygen drivs av LNG. Dessa fartyg är ofta mer effektiva och använder mindre energi, vilket leder till en lägre kostnad per TEU.

Analytiker är inte särskilt entusiastiska över ZIM Integrated-aktier. Av de åtta analytiker som spårar aktien är det bara en – Jefferies – som har köpbetyg. 4 av dem har hållbetyg medan tre har säljbetyg på aktien. Det genomsnittliga målet för aktien är $10,28, en minskning från nuvarande $18,73.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Transport & turism