Nasdaq 100 ETF (QYLD) ger en avkastning på 11,8 % men är det ett köp?

Av:
May 23, 2024
Listen
  • Global X NASDAQ 100 (QYLD) ETF har släpat efter QQQ.
  • Den har en hög direktavkastning och en högre kostnadskvot än passiva fonder.
  • Dess uppgångar kan begränsas om Nasdaq 100-indexet fortsätter att stiga.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Totalavkastningen Global X NASDAQ 100 Covered Call (QYLD) ETF har fortsatt att släpa efter Nasdaq 100- indexet i år. Den har bara avkastat 0,98 % medan Invesco QQQ och SPDR S&P 500 ETF (SPY) har stigit med över 11 %.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

QYLD ETF fortsätter att följa Nasdaq 100

Copy link to section

Dess underpresterande går från dess tidiga dagar. Data från Yahoo Finance visar att dess bästa årliga avkastning var 2019 då den ökade med 22,685 följt av 2017 då den ökade med 18,7%. Det värsta året var 2022 då fonden tappade 19 %.

Däremot var Invesco QQQs bästa årliga resultat nyligen 2023 då den steg med 54 % följt av 2020, 2019 och 2017 då den ökade med över 32 %.

Denna prestation har skett även om QYLD är en dyr ETF att hålla. Den har en kostnadskvot på 0,61% medan QQQ-fonden tar bara 0,20%. Den högre avgiften är förståelig eftersom QYLD är en aktivt förvaltad ETF.

För nybörjare syftar QYLD ETF till att ge investerare prisuppskattning och regelbunden utdelning. Data visar att den har en direktavkastning på cirka 11,79%, högre än de flesta passiva ETF:er. QQQ och SPY ger mindre än 1 %.

QYLD

QYLD ETF vs QQQ vs SPY ETF femårig prestation

QYLD syftar till att uppnå tillväxt och inkomst

Copy link to section

QYLD uppnår tillväxt och inkomst genom att investera i Nasdaq 100-indexet, som följer det tekniktunga Nasdaq 100-indexet. Det gör den också genom att utnyttja konceptet med täckta samtal, vilket ger den månatliga premier.

QYLD klarar sig bra när Nasdaq 100-indexet antingen stiger eller när det rör sig i sidled. Att använda optioner kan dock begränsa uppsidan om indexet fortsätter att stiga. Jag misstänker att Nasdaq 100-indexet kommer att fortsätta stiga i år.

QYLD är inte den enda ETF:n för täckta samtal som släpar efter sitt riktmärke. Som jag skrev tidigare, den populära TSLY ETF har ständigt följt Tesla-aktier medan NVDY har följt Nvidia. JEPI och JEPQ har släpat efter S&P 500 och Nasdaq 100-index.

Tekniskt sett har index nyligen passerat den avgörande motståndspunkten vid $18 465, vilket ogiltigförklarar det dubbeltoppsmönster som har bildats. Det har också legat över alla glidande medelvärden, vilket betyder att tjurar fortfarande har kontroll.

Nasdaq 100-diagram

I grunden finns det chanser att Fed kommer att börja sänka räntorna under de kommande månaderna. Fed-räntesänkningar kommer sannolikt att leda till en rotation från korta statsobligationer till aktier. Dessutom fortsatte amerikanska aktier att publicera starka resultat, med den genomsnittliga intäktsökningen under första kvartalet på 5,4 %.

Därför tror jag att QYLD, trots sin starka direktavkastning, inte är en bättre investering än den generiska QQQ.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys