Victoria’s Secret-aktien: Är denna fallna ängel ett köp före vinsten?

Av:
May 30, 2024
Listen
  • Victoria's Secrets aktier har fallit från 71 dollar till 21 dollar.
  • Det har blivit en fallen ängel med långsam intäkts- och lönsamhetstillväxt.
  • Bolaget kommer att publicera sitt ekonomiska resultat nästa vecka.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen på Victoria’s Secret ( NYSE: VSCO ) har fallit hårt sedan den offentliggjordes 2021, då investerare reflekterar över dess avtagande försäljning och förluster av marknadsandelar. Den har sjunkit till cirka 21 $, en minskning med över 72% från sin rekordnivå. Dess börsvärde har kraschat från över 7,10 miljarder dollar till mindre än 2 miljarder dollar, vilket gör den till en fallen ängel.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Den 6 juni blir avgörande

Copy link to section

Victoria’s Secret har tappat sin glans och är inte längre det populära intima varumärket för kvinnor som det var för några år sedan. Dess varumärke är inte längre populärt, har mött många PR utmaningar och genomgår betydande konkurrens.

Som ett resultat har dess totala årliga försäljning kraschat från över 7,5 miljarder USD 2020 till 6,18 miljarder USD 2023. Dess vinster har också sjunkit från över 646 miljoner USD 2022 till 116 miljoner USD under det senaste räkenskapsåret.

Det finns tecken på att ledningens vändningsstrategi inte fungerar. Dess senaste finansiella resultat visade att försäljningen sjönk från 1,31 miljarder dollar till 1,26 miljarder dollar. Det gick också från en nettovinst på 30 miljoner dollar till en nettoförlust på över 93 miljoner dollar.

Nästa katalysator för aktien kommer att vara dess kommande vinst planerad till den 9 juni. Enligt Yahoo Finance kommer den genomsnittliga intäktsberäkningen för företaget att vara 1,36 miljarder dollar, en minskning med 3,6% från samma period 2023. Dess vinst förväntas komma in på 0,09 dollar per aktie, en minskning från 0,14 dollar.

Victoria’s Secret har redan släppt sina preliminära resultat. I ett uttalande uppskattar företaget att dess nettoomsättning sjönk med mellan 3% och 4%, vilket var bättre än dess guidade intervall på mellan 4% och 6%. Den förväntar sig också att dess slutliga justerade inkomst kommer att vara mellan $35 miljoner och $40 miljoner, större än den tidigare guidningen på $10-$35 miljoner.

Fortfarande står företaget inför stora utmaningar, särskilt i Nordamerika, där detaljhandelsmiljön har saktat ner. Jag tror att Victoria’s Secrets bästa dagar ligger bakom det på grund av hur dess bransch har förändrats. En rapport från SimilarWeb visar att trafiken till dess webbplats sjönk till 29 miljoner i april från 29,5 miljoner i mars.

En annan risk för Victoria’s Secret är att den är ganska belånad. Det slutade förra kvartalet med 270 miljoner dollar i kontanter mot över 1,1 miljarder dollar i långfristiga skulder och 1,32 miljarder dollar i hyreskontrakt. Den har 359 miljoner USD i förfall i år följt av 338 miljoner USD 2025 och 273 miljoner USD 2026.

Victoria’s Secret aktiekursanalys

Copy link to section
Victoria's Secret

VSCO-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att VSCO-aktiens kurs har rasat från över $70 till cirka $21 idag. Det konsolideras på 50-dagars och 100-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA). Dessutom har den misslyckats med att fylla ned-luckan som den bildade när den släppte sina finansiella resultat i mars.

Samtidigt har volymtrenden varit lite dämpad de senaste månaderna. Därför misstänker jag att bolaget kommer att ha en baisseartad breakot efter vinst. Om detta händer, kan det sjunka till den viktigaste stödnivån på $16,50, dess lägsta svängning den 18 april.

Ändå är det alltid riskabelt att korta bolag med hög kortränta. Som vi såg med GameStop och AMC är det lätt för dessa aktier, inklusive VSCO att gå igenom en kort squeeze.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USA Aktier & Fonder Detaljhandel Marknadsanalys