Invezz-intervju: Digital asset manager 3iQ säger att detta är kryptons framtid

Av:
Jun 6, 2024
Listen
  • År 2024 har varit ett för böckerna för krypto hittills.
  • Med extra sofistikering och reglering som kommer till utrymmet, vad kommer vi att se härnäst? Krypto-hedgefonder?
  • Vi intervjuar 3iQ, en banbrytare för digital kapitalförvaltning med en hedgefondliknande strategi för kryptoportföljer.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Det är säkert att säga att 2024 har varit kryptovalutornas år hittills. Efter en lång kryptovinter bröt digitala valutor tillbaka in i rampljuset i början av året, innan de raket in i stratosfären av SEC:s Bitcoin ETF-godkännanden samma månad.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

På samma sätt började 3iQ året med en skräll tack vare att Monex, den japanska finansgruppen som äger Japans största digitala börs, Coinex, förvärvade en majoritetsandel i 3iQ under december 2023.

3iQ är en kanadensisk banbrytare för digital tillgångsförvaltning, som omvandlar digitala tillgångars förvaltning med en hedgefondliknande strategi för att bygga diversifierade, riskbalanserade kryptoportföljer.

Vi pratade med 3iQs VD, Pascal St. Jean, och dess nya senior rådgivare, Matteo Dante Perruccio, en veteran från köpsidan med 35+ års erfarenhet, om deras vision för framtiden för krypto. Redigerade utdrag:

Invezz: Hur ser du på att kryptolandskapet förändras under de kommande 3 till 6 månaderna? Några förutsägelser om var vi kommer att hamna i slutet av 2024?

Copy link to section

St. Jean: Jag tenderar att hålla mig borta från att göra prisförutsägelser. Personligen, det jag gillar att prata om är dominobrickorna som måste falla. Reglering, mognad av infrastrukturen, klarhet i regelverket, stora aktörer som kommer in i rymden … alla dessa saker händer och så det går i rätt riktning.

Både detaljhandeln och rådgivare och institutioner blir mer bekväma, vilket innebär att mer pengar kommer in i utrymmet. Och när mer pengar kommer in i utrymmet, multiplicera det med en ändlig tillgångsklass ser vi naturligtvis fart på uppsidan.

Med det sagt, när det finns makrorisk, när det finns global osäkerhet ur ett ekonomiskt perspektiv, tenderar saker att gå ner. Det är därför jag inte gillar att förutspå pris, men när det gäller domino – totalt sett faller dominon just nu i rätt riktning.

På tal om det, vad behöver den digitala tillgångssektorn göra för att se mer institutionell adoption?

Copy link to section

St Jean: Det första är tydlig reglering, och vi börjar se det i flera jurisdiktioner.

Som jag har sagt tidigare, FTX-ögonblicket och Binance-domen nyligen – så mycket som det skadade priset och kryptovintern hände, behövdes det.

Vi behöver mogen, reglerad infrastruktur. Vi behöver rör och VVS som inte bara är ett gäng roaming startups. Vi behöver företag som är reglerade som förstår vad “TradFi” (traditionell finans) är ute efter och som inte gör några roliga affärer. Och vi ser mer av det komma igenom.

Då behöver vi starka balansräkningar. Så om institutioner vill investera i den underliggande tillgången behöver de företag med starka balansräkningar som Coinbase, som BlackRock som nu finns i utrymmet nu, och företag som 3iQ

Så, är detta “hedge-fundification” av krypto?

Copy link to section

Perruccio: Jag hade en lång karriär inom traditionell kapitalförvaltning och alternativ kapitalförvaltning. Och jag blev desillusionerad av branschen. Det var samma konversationer om och om igen, om saker som avgifter och “aktiv kontra passiv”… Jag var intresserad av att se, på den tiden, att det snabbast växande segmentet var privat kapitalförvaltning och extremt högt kapitalförvaltning. Ofta är dessa “nya” utrymmen de platser där innovation sker.

Redan 2017 eller 2018 kontaktade en vän mig och ville bygga en plattform för förvaltning av hedgefonder. På den tiden trodde jag inte alls på krypto! Det var baserat på min egen motvilja mot förändring. Men en glödlampa gick så småningom av för mig då, att det här är framtiden för ekonomisk förvaltning.

Det fanns många av samma argument när hedgefonder först startade – och det var också hög risk! Men sedan skapade vi ett ramverk av förtroende.

St. Jean: Lika mycket som vi älskar Bitcoin, är verkligheten att vi måste diversifiera de investeringsbara strategierna som institutioner letar efter. De letar efter förbättrad avkastning, avkastningsmöjligheter som är likvida. De letar efter diversifiering av risker.

Nu är detta, tillsammans med mer insyn i avgifter, något som för närvarande inte existerar i kryptorymden – eftersom de alla är fond av fond. Så vi är de första som har löst det… mandatet är att skapa riskspridning multi-manager, multi-strategi.

Du talar om 3iQs QMAP-hanterade kontoplattform, som Monex också tillförde pengar till. Berätta mer om QMAP.

Copy link to section

St. Jean: Vårt QMAP-system skapar insyn i avgifter, skapar minskning av operativ risk och du har maximal diversifiering, du har flera förvaltare, flera strategier och så det som slutar med att hända är verkligen intressant avkastning.

Så, om du tittar på vår DAP-portfölj (vår digitala tillgångsportfölj), är målet inte att slå Bitcoin, målet är att slå S&P 500 med lägre volatilitet och mindre korrelation. Och det har vi gjort.

Du ser att vissa människor går in i skräpobligationer med superhög risk bara för att de är “traditionella”. Vi kan generera högre avkastning i det digitala tillgångsutrymmet, med mindre risk, med fullständig likviditet, i det digitala tillgångsutrymmet.

Perruccio: Själva konceptet och filosofin för QMAP bygger på tron att investerare kommer att behöva institutionell kvalitet, due diligence och riskhanterad diversifierad exponering mot digitala tillgångar.

3iQ är unikt positionerat, med sitt starka institutionella stöd från Monex Group såväl som sin historia av innovation i det reglerade ekosystemet för digitala tillgångar. Och vi har en stark övertygelse om att övergången från traditionell ekonomi till digital ekonomi måste åtföljas av utbildning och stöds av ett samarbetande kunnigt team som 3iQ.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Bitcoin Ethereum Världen