Solana-prisförutsägelse: SOL-analys när den ligger på en björnmarknad

Av:
Jun 11, 2024
Listen
  • Solanas token har flyttat in på en djup björnmarknad under de senaste tre månaderna.
  • Solana har fortfarande blivit den näst största aktören i blockkedjebranschen.
  • Ethereums ETF-godkännande kan öppna dörren för Solana ETF:er.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Priset på Solana (SOL) har drabbats av en kraftig vändning under de senaste veckorna. Efter att ha nått en topp på $210 i mars har tokenen flyttat in på en djup björnmarknad och fallit med över 28%. Den här kraschen inträffade när den senaste tidens fart i kryptoindustrin avtog.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Nästa potentiella katalysator för Solana

Copy link to section

Solana-priset har sjunkit kraftigt i takt med att farten i kryptoindustrin har avtagit. Bitcoin har kämpat för att ta sig över årets högsta på $73 500 medan Ethereum har misslyckats med att ta sig över motståndspunkten på $4 000.

Färska uppgifter visar att aktiviteterna i nätverket har avstannat. Till exempel har det totala värdet låst (TVL) i Solanas ekosystem sjunkit från över 10 miljarder dollar i år till 9,4 miljarder dollar. Denna nedgång har skett över hela nätverket, med några av de främsta eftersläpningarna är Jito, Marinade, Kamino och Sanctum.

solana tvl

Solana DeFi TVL

Ändå är Solana det näst största nätverket i blockchain-branschen efter Ethereum. Och dess decentraliserade börser (DEX) som Raydium, Orca och Jupiter har blivit de största aktörerna i branschen efter Uniswap.

Solana har också blivit det mest populära nätverket för utvecklare som bygger meme-mynt. Några av de bästa symbolerna i ekosystemet är dogwifhat (WIF), Bonk och Ben the Dog. Dessa tokens har blivit de största delarna av kryptoindustrin med ett kombinerat marknadsvärde på över 60 miljarder dollar.

Nästa viktiga katalysator för Solana kommer att vara det slutliga godkännandet av Ethereum Exchange Traded Funds (ETF) av Securities and Exchange Commission (SEC). Detta kommer att vara stora nyheter eftersom SEC fortfarande tror att Ether är en säkerhet på grund av dess insatsfunktioner.

Om detta händer kan vi se några anmälningar av Solana ETF:er från företag som VanEck, Blackrock och Invesco. Om detta händer kommer det att bli större efterfrågan på Solana från institutionella investerare strax efter lanseringen. Bitcoin ETF:er har lockat över 60 miljarder dollar i inflöden i år.

Solana ETF:er kan locka fler tillgångar eftersom det är den 5:e största kryptovalutan och den näst största blockkedjan. Den är också mycket likvid med en daglig omsatt volym på över 5 miljarder dollar.

Solana prisprognos

Copy link to section
solana price

SOL-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att SOL-tokenpriset nådde en topp på $210 tidigare i år mitt i kryptoboomen. Den har nu kraschat med tvåsiffriga siffror när farten avtog. Tokenen har rört sig under Woodies pivotpunkt vid $160.

Det har också kraschat under 50-dagars och 25-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA). Samtidigt har Relative Strength Index (RSI) kraschat under neutralpunkten på 50. MACD-indikatorn har sjunkit under neutralpunkten.

Därför är utsikterna för token baisse, med nästa punkt att titta på är det första stödet för Woodies pivotpunkt på $130. Denna prisrörelse innebär ett fall med 15 % från den nuvarande nivån.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Världen