AMD aktiekursförutsägelse: Kan det rally till $200 igen?

Av:
Jun 12, 2024
Listen
  • AMD avslöjar nya AI- och datacenterprodukter.
  • Analytikerbetyg blandade; vissa optimistiska, andra försiktiga.
  • Teknisk nyckelnivå: Behöver breakout över 100 dagars MA.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktien i Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) har upplevt betydande volatilitet de senaste månaderna. Efter att ha svävat till över 220 dollar per aktie i mars i år, har aktien fallit till under 150 dollar och handlas nu till 160 dollar. Halvledarjätten, känd för sin innovativa förmåga och konkurrensfördel, står inför både möjligheter och utmaningar när den navigerar genom ett snabbt föränderligt marknadslandskap.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Senaste produktlanseringar

Copy link to section

Nyligen presenterade företaget en rad nya produkter och framsteg på Computex 2024-mässan. Dessa inkluderar AMD Instinct MI325X-acceleratorn och den kommande MI350-serien, som lovar betydande generationsökningar i AI-inferensprestanda.

AMD förhandsgranskade också sin 5:e generationens EPYC-serverprocessorer, som förväntas lanseras under andra halvan av 2024, i syfte att förbättra effektiviteten och prestanda i datacenter.

Analytiker åsikter och betyg

Copy link to section

Analytikernas åsikter om AMD har varit varierande. Morgan Stanley sänkte nyligen AMD och flyttade sitt betyg till Equal Weight från Overweight, med hänvisning till begränsad potential för uppåtgående revisioner i AI-intäktsprognoser och hög värdering i förhållande till jämnåriga som Nvidia och Broadcom.

Omvänt bibehöll Raymond James ett överpresterande betyg, vilket återspeglar optimism om AMD:s strategiska initiativ och produktpipeline, särskilt på AI- och datacentermarknaderna. Analytiker på Citi är också fortsatt hausseartade och förväntar sig att AMD ska ta 10 % av marknaden för datacenter-GPU-enheter och de upprepade nyligen sitt köpbetyg med ett prismål på 176 $.

Affärsgrunder och framtidsutsikter

Copy link to section

AMD:s affärsgrunder är fortfarande robusta, drivna av en mångsidig produktportfölj och strategiska investeringar i AI och datacenter. Introduktionen av 5:e generationens EPYC-serverprocessorer och Ryzen AI 300-serien belyser AMD:s engagemang för innovation och prestandaledarskap.

Företaget drar också nytta av sitt förvärv av Xilinx, vilket förbättrar dess kapacitet inom adaptiv och inbyggd datoranvändning, vilket förväntas driva framtida tillväxt på fordons- och industrimarknaderna.

Konkurrenskraftigt landskap

Copy link to section

Konkurrensbilden för AMD är hård, med betydande rivalitet från Nvidia och Intel. Nvidia fortsätter att dominera AI GPU-marknaden med sina avancerade produkter och omfattande ekosystem, medan Intel gör framsteg med sina AI-acceleratorer och integrerade lösningar.

Dessutom utgör AWS en formidabel utmaning med sina anpassade AI-chips och omfattande AI-tjänster. När vi analyserar AMD:s senaste prestanda och strategiska initiativ är det tydligt att företaget är väl positionerat för att kapitalisera på den växande efterfrågan på AI och datacenterlösningar. Men vägen framåt är också fylld av utmaningar, inklusive höga investerarförväntningar och hård konkurrens.

Låt oss nu rikta uppmärksamheten mot diagrammen och höra vad de har att säga om AMD:s aktiekursbana. Denna tekniska analys kommer att ge ytterligare insikter om huruvida AMD:s aktie kan rally till $200 igen, vilket ger en heltäckande bild av dess potentiella marknadsprestanda.

Motstånd över 100-dagars MA

Copy link to section

Efter att ha gjort en snabb uppgång från $100-nivåer till över $220 mellan november 2023 och mars i år, föll aktien kraftigt och föll under $150. Det försökte studsa tillbaka men har mött ett betydande motstånd som har kommit över sitt 100-dagars glidande medelvärde.

AMD-diagram av TradingView
Om AMD:s aktie måste göra en marsch över $200 igen, måste den först ge ett avgörande utbrott över sitt 100-dagars glidande medelvärde. Så länge den ligger under den kommer aktien att förbli svag. Därför måste investerare som är hausse på aktien avstå från att köpa den såvida den inte stänger över sitt 100-dagars glidande medelvärde under två på varandra följande dagar.

Valutahandlare som är baisse på aktien kan dock korta den på nuvarande nivå samtidigt som de håller en stop loss över den senaste svängningen på $175. Om det nedåtgående momentumet fortsätter kan det ta aktien tillbaka till $134-nivåer, där baisseartade handlare kan boka vinster.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Världen