Hav av rött som ICP, Dogecoin, Quant och Hedera-priser sjunker

Av:
Jun 18, 2024
Listen
  • Bitcoin-priset kraschade till stödet på $65 000 under nattens session.
  • Andra altcoins som Internet Computer, Quant och Hedera kraschade också.
  • Kraschen inträffade efter den hökiska Fed och efter att BTC bildade en dubbeltopp.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Det var ett hav av rött på kryptovalutamarknaden på tisdagsmorgonen då de flesta kryptovalutor ramlade. Bitcoin, den största krypton i världen, sjönk till $65 000, vilket utlöste en stor försäljning i altcoinbranschen. Den har nu fallit med över 11 % från sin högsta nivå i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Altcoins som ICP och Quant har kraschat

Copy link to section

Internet Computer (ICP) fortsatte sin försäljning och nådde en lägsta nivå på 7,62 dollar, det lägsta svängandet sedan december förra året. Den har kraschat med mer än 61 % från sin högsta nivå i år.

Dogecoin, det populära mememyntet var också djupt i minus när det kraschade till $0,1143, 47 % under sin högsta punkt i år. Quant (QNT) och Hedera Hashgraph har också fallit tvåsiffrigt från sina högsta nivåer i år.

Det var oklart varför denna försäljning tog fart. En trolig orsak är att denna krasch inträffade efter att Bitcoin bildade ett litet dubbeltoppsmönster på $72 000. I de flesta fall följs detta mönster vanligtvis av en försäljning. De flesta altcoins tenderar att röra sig i låssteg med priset på Bitcoin.

Bitcoin price

BTC-diagram av TradingView

Bitcoin ETF:er har inte heller sett några betydande inflöden under de senaste dagarna. Data visar att iShares Bitcoin ETF (IBIT) lade till 23 mynt på måndagen, vilket ger det totala innehavet till 305 592.

Andra ETF:er som FBTC, ARKB, BITB och BTCO hade betydande utflöden på måndagen. Alla ETF:er förlorade över 3 169 mynt till ett värde av 208 miljoner dollar.

Hawkish Federal Reserve

Copy link to section

Kryptovalutor har också fallit på grund av Federal Reserves åtgärder. Vid sitt möte förra veckan beslutade banken att lämna räntorna oförändrade mellan 5,25 % och 5,50 % och antydde att den bara kommer att leverera en sänkning i år.

I ett uttalande på måndagen sa Patrick Harker, en Fed-tjänsteman att han förväntade sig en räntesänkning i december eller ingen sänkning alls. Han insisterade på att Fed bara kommer att sänka när den bekräftar att inflationen rör sig mot målet på 2 %. Andra Fed-tjänstemän som Jerome Powell och Raphael Bostic har delat samma åsikter.

Bitcoin och andra altcoins har fallit när amerikanska investerare roterar tillbaka till aktier som skjuter på alla cylindrar. S&P 500- och Nasdaq 100-indexen har alla stigit till sina högsta nivåer någonsin den här veckan.

Analytiker är optimistiska om att ökningen kommer att fortsätta. Som jag skrev i måndags har analytiker på Goldman Sachs, Jefferies och BMO nyligen höjt sin S&P 500-prognos .

Under tiden har dessa mynt sjunkit när utbudet av Bitcoin stiger gradvis. Färsk data visar att vissa gruvbolag har sålt Bitcoins som funnits i deras balansräkning ett tag, vilket är ett tecken på kapitulation.

Ändå är denna försäljning en del av en process som har pågått under de senaste månaderna. Bitcoin har legat mellan stödet på $56 000 och $73 500 under denna period. Som sådan kommer mer varaktig försäljning att bekräftas om Bitcoin sjunker under $56 000.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Världen