USA’s BNP falder 1,4%: jeg tror, at Powell finder en blød landing

Af:
op apr 28, 2022
Listen to this article
  • Det amerikanske BNP faldt med et årligt tempo på 1,4% i første kvartal af 2022.
  • Mad Money-vært Jim Cramer siger, at Fed formanden stadig kan finde en blød landing.
  • Pantheon Macroeconomics' Ian Shepherdson ser ikke en recession forude.

USA’s bruttonationalprodukt faldt med et årligt tempo på 1,4% i første kvartal af 2022, hvilket blev rapporteret af det amerikanske handelsministerium denne torsdag. Dette tal skal sammenlignes med en forventet vækst på omkring 1,0%.

Jim Cramer: en blød landing er mulig

Traditionelt defineres en recession som to på hinanden efterfølgende kvartaler med BNP-fald. Alligevel er den indflydelsesrige investor Jim Cramer overbevist om, at den amerikanske centralbank kan håndtere en blød landing. På CNBC’s “Squawk on the Street” sagde han:

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Alle synes at inflationen er for varm, og kun ganske få mennesker tror, at Jerome Powell vil være i stand til at opnå en blød landing. Men det tror jeg faktisk, at han er i stand til at kunne gøre. Men Fed har dog ikke tid til at slappe af. I morges og i går aftes leverede samtlige selskaber på nær to alle tal, som jeg rigtig godt kan lide.

En dag forinden sagde Leuthold Groups Jim Paulsen også, at den amerikanske inflation sandsynligvis er toppet, og at vi derfor kan forvente en blød landing i fremtiden.

Ian Shepherdson: Vi er ikke på vej ind i recession

På trods af inflationspresset forblev privatforbruget modstandsdygtigt og steg 2,7% i første kvartal. Pantheon Macroeconomics’ Ian Shepherdson er ligeledes enig i, at en recession ikke vil finde sted.

Dette er bare støj; ikke et signal. Økonomien falder ikke i en recession. Nettohandlen er blevet hæmmet af en stigning i importen. Dette kan ikke vare meget længere. Importen falder direkte, og nettohandelen vil sætte skub i BNP-væksten i 2. og/eller 3. kvartal.

Det toneangivende S&P 500-indeks er torsdag steget med 1,5%; dette repræsenterer dog stadig et fald på mere end 10% for resten af året.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på få minutter med vores anbefalede mægler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money