Kobberpris prognose: korrigerende opsving eller kortsigtet bund?

Af:
op maj 11, 2022
  • Kobberprisen er under pres på grund af den stærke amerikansk dollar og bekymringerne om den globale vækst.
  • De amerikanske forbrugerindekstal er sat til at påvirke dollaren og det røde metal i forlængelse heraf.
  • Goldman Sachs forventer, at kobberprisen vender tilbage til sin opadgående tendens i de kommende måneder.

Kobberprisen oplever lige nu et korrigerende opsving efter at have ramt et nyt år til dato lavpunkt i begyndelsen af ugen. Lempelsen af den amerikanske dollars opsving ligger i vid udstrækning til grund for opsvinget. Ikke desto mindre befinder kobberprisen sig fortsat midt i en nedadgående tendens, som resultat af den stærke dollar og bekymringerne over den globale økonomiske vækst.

kobber pris
kobberpris

Grundlæggende

Mens kobberprisen er vendt tilbage fra dens år til dato lavpunkt fra tidligere på ugen, så vil de amerikanske forbrugerindekstal (CPI), der er planlagt til at blive offentliggjort senere i dag, sandsynligvis vende de registrerede stigninger. Prispresset er et af de aspekter, der har motiveret Federal Reserve til at antage en forsigtig holdning.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Nogle analytikere er dog af den opfattelse, at forbrugerpriserne har toppet efter at have ramt det højeste niveau i fire årtier på 8,5% i forbindelse med den seneste udgivelse. Derfor forventes aprils CPI-tal at påvirke den amerikanske dollar og kobberprisen i forlængelse heraf. Som det er tilfældet med andre råvarer, så har priserne på det røde metal en tendens til at bevæge sig omvendt i forhold til dollarens værdi.

Selv med tre ugers fald i kobberprisen er analytikerne fortsat optimistiske om, at kobberprisen vil vende tilbage til sin opadgående tendens i de kommende måneder. I 2021 indikerede investeringsbanken, at kobber er den nye råolie midt i den forventede råvare-supercyklus.

Faktisk har kobberet været på et længerevarende rally, der har overgået det psykologiske niveau på $5.0000 pr. pund, hvilket skete for første gang nogensinde for omkring to måneder siden. For omkring en måned siden udtalte Goldman Sachs , at “højere kobberpriser er en uundgåelighed”.

Kobberpris prognose

Efter en nedadgående tendens på tre uger er kobberprisen nu begyndt at slappe af. I begyndelsen af ugen udvidede kobberet sit tab, og nåede et nyt år til dato lavpunkt på 4,1260. Sidste gang at det røde metal nåede dette niveau var i midten af december tilbage i 2021. I onsdagens session er kobberprisen nu vendt tilbage til at handle til 4,2065, hvilket fandt sted kl. 07:12 GMT.

Selv efter opsvinget befinder kobberprisen sig stadig midt i en nedadgående tendens, hvilket kan ses på det daglige diagram. Desuden handler kobberet under de 25 og 50-dages eksponentielle glidende gennemsnit.

Baseret på både de fundamentale og tekniske indikatorer, så er de fremgange der blev registreret i onsdagens session, sandsynligvis et korrigerende opsving snarere end en trendvending. Indrømmet, jeg forventer at kobberet har fundet sin kortsigtede bund ved ugens laveste niveau. I de kommende måneder vil kobberprisen sandsynligvis fortsætte sin opadgående tendens.

Efter at have bevæget sig ind i det oversolgte område i tirsdags med en RSI på 27, så befinder kobberet sig nu i periferien af dette område med en RSI på 31. På kort sigt vil intervallet mellem 4,1260 og 4,2565 være noget at holde øje med. Selv med et yderligere opsving vil kobberprisen sandsynligvis finde modstand ved 4,2980. På den anden side kunne en yderligere styrkelse af den amerikanske dollar i de efterfølgende sessioner præsentere spekulanterne for en mulighed for at nå et nyt år til dato lavpunkt på 4,0575.

kobber pris
kobberpris
Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.