Guldprisprognose: hvor stabil er støtten på $1.800?

Af:
op maj 16, 2022
  • Guldprisen svæver omkring den afgørende zone på $1.800 for anden session i træk.
  • Som ugen udspiller sig, så vil det interval som du skal være opmærksom på ligge mellem $1.780 og $1.824.
  • Industriproduktionen, detailsalget og Feds udtalelser vil være indflydelsesrige begivenheder.

Guldprisen er steget i den tidlige mandagshandel, selvom den fortsætter med at svæve omkring det kritiske niveau på $1.800 pr. ounce for anden session i træk. På kort sigt vil guldet sandsynligvis stabilisere sig omkring denne zone før den stærkere kraft definerer dets næste træk.

Grundlæggende

På den ene side vil nogle spekulanter sandsynligvis købe dippen grundet bekymringer over den aftagende globale vækst og en sandsynlig recession. Profittagning af de placerede shorts forklarer også, hvorfor priserne er faldet fra fredagens lavpunkt på $1.800.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Guld har traditionelt altid været en sikker investering i tider med økonomisk og politisk usikkerhed. Alligevel har investorerne vendt i retning af den amerikanske dollar, der efterfølgende er blevet skubbet til valutaens højeste niveau i 20 år. Klokken 07:52 GMT lå dollarindekset på $104,53 efter at være faldet fra den foregående sessions højdepunkt på $105,04; det højeste niveau siden december 2002. En stærk dollar har gjort guldet dyrere for købere med andre valutaer.

Opsvinget i statsrenterne tynger også guldprisen. Den toneangivende 10-årige rente er lige nu på 2,92% efter at have trukket sig tilbage til 2,81% ved udgangen af sidste uge. De amerikanske obligationsrenter har været stigende siden slutningen af februar midt i øgede forventninger om en aggressiv stramning af Federal Reserves politik.

Jerome Powell har antydet, at Fed ikke aktivt overvejer en renteforhøjelse på 75 basispoint. Alligevel er nogle investorer af den opfattelse, at den større sandsynlighed for en recession kunne tvinge centralbanken til at antage en mere aggressiv renteforhøjelse.

På datafronten vil guldprisen reagere på de kinesiske og amerikanske industriproduktionstal, der vil blive offentliggjort på henholdsvis mandag og tirsdag. USA’s detailsalg der offentliggøres denne tirsdag, og kommentarerne fra en række forskellige Fed-talspersoner vil også påvirke markedet.

Guldprisprognose

Guldprisen finder støtte langs den afgørende zone på 1.800, selvom den fortsat befinder sig i en nedadgående trend. I midten af april ramte guldprisen månedens højdepunkt på 1.998,79. Siden da er prisen faldet med næsten 10%. I skrivende stund lå guldprisen på 1.805,79 efter at have rystet fredagens lavpunkt på 1.800,26 af sig.

Som vist på det daglige diagram, så handler guldet under de 25 og 50-dages eksponentielle glidende gennemsnit. I denne nye uge vil den nuværende støttezone fortsat være afgørende. Efterfølgende vil intervallet mellem 1.800 og 1.824,47 være værd at holde øje med. På den anden side, hvis markedet formår at presse guldprisen forbi det førnævnte støtteniveau, så kunne de have en mulighed for at teste januars laveste niveau på 1.780 igen.

guldpris
guldpris
Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money