Morgan Stanley: SPX kunne vende tilbage til niveauet på 3.400

Af:
op maj 17, 2022
Listen to this article
  • Michael Wilson ser endnu en nedtur på 15% hos S&P 500-indekset.
  • Han kalder den seneste opgang i de amerikanske aktier et rally på bjørnemarkedet.
  • Analytikeren er overvægtig med hensyn til fast ejendom, sundhedspleje og forsyningsselskaber.

S&P 500-indekset kunne vende tilbage til sit præ-pandemiske niveau på 3.400 i de kommende måneder, hvilket oversættes til en yderligere 15% nedside herfra, advarede en Morgan Stanley-analytiker mandag.

Lad dig ikke narre af bjørnemarkedets rally

Michael Wilson kalder den seneste stigning (ca. 4,0 %) hos de amerikanske aktier som et “bjørnemarkeds-rally” og siger, at investorerne bør forberede sig på mere smerte i fremtiden, da inflationen og udbudsbegrænsningerne fortsat udgør en betydelig modvind. I sit notat sagde analytikeren:

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Nu hvor værdiansættelserne er mere attraktive, aktiemarkederne oversolgte og kurserne potentielt stabiliseret under 3,0%, så ser aktierne ud til at have begyndt endnu et væsentligt rally på bjørnemarkedet. Derefter er vi fortsat overbeviste om, at der stadig venter lavere priser forude.

I sidste uge sagde det amerikanske Bureau of Labor Statistics, at inflationen lå på 8,30% i april – et marginalt fald i forhold til den foregående måned, men stadig foran Dow Jones-estimatet.

Hvordan orienterer man sig i det nuværende klima?

Wilson anser fortsat en recession som værende usandsynlig, men er dog enig i, at risikoen for en sådan økonomisk nedtur bestemt er steget. Den amerikanske økonomi krympede uventet 1,40% i første kvartal af 2022.

Dette er blot endnu en grund til, at aktierisikopræmien er for lav, og aktierne stadig er for dyre. Bjørnemarkedet vil ikke være forbi, før værdiansættelserne falder til niveauer (14 – 15x), der fratrækker denne slags indtjeningsnedskæringer som vi forestiller os – eller hvis indtjeningsestimaterne bliver reduceret.

Han anbefaler at øge eksponeringen overfor fast ejendom, sundhedspleje og forsyningsaktier for bedre at orientere sig i det nuværende klima, mens teknologi- og forbrugeraktierne forbliver et stort “nej” for analytikeren.