Råolieprognose mens den amerikanske kørselssæson nærmer sig

Af:
op May 18, 2022
Listen
  • Prisen på råolie er steget fra tirsdagens laveste niveau.
  • Lempelserne af COVID-19-nedlukningerne i Kina har forbedret udsigterne for råolieefterspørgslen.
  • Det psykologiske vigtige niveau på $110 vil forblive en vigtig støttezone resten af ugen.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Prisen på råolie er steget fra tirsdagens lavpunkter i kølvandet på de forbedrede udsigter, når det kommer til efterspørgslen. Brent-futures er tilbage over $113,00 pr. tønde til $113. 55, hvilket skete kl. 08:12 GMT. Samtidig handles WTI-futures til $114,44.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

råolieprisen
råolieprisen

Grundlæggende

Copy link to section

Råolieprisen finder støtte i det uventede fald i de amerikanske lagerbeholdninger. Data udgivet af American Petroleum Institute (API) sent denne tirsdag viste, at råolielagrene faldt med 2,445 millioner tønder i ugen, der sluttede den 13. maj. Analytikerne havde forventet en stigning på 1,533 millioner tønder, hvilket var et mindre fald i forhold til den foregående uges stigning på 1,618 millioner. Investorerne venter nu på en bekræftelse af denne tendens fra VVM-opgørelsestallene senere i onsdagens session.

I USA nærmer sommersæsonen sig; hvilket betyder, at kørselssæsonen venter forude. Dette aspekt vil komme til at understøtte olieefterspørgslen på et tidspunkt, hvor benzinpriserne allerede er rekordhøje. Beslutningen fra præsident Bidens regering om at frigive en betydelig mængde råolie fra de strategiske petroleumsreserver (SPRs) har ikke været tilstrækkeligt til at tøjle de stigende priser.

Benzinpriserne både ved pumpen og hos futures-kontrakterne befinder sig faktisk på et hidtil uset højt niveau. I hele USA ligger benzinpriserne ved pumpen i gennemsnit på over $4 pr. gallon. I Californien har prisen nu oversteget $6 pr. gallon.

Udover det stramme amerikanske marked har den forudsagte lempelse af COVID-19-nedlukningerne i Kina yderligere givet efterspørgslen på råolie et boost. Især har de restriktive foranstaltninger, som den førende olieforbruger i verden har vedtaget, været ansvarlig for de prisudsving, der har defineret oliemarkedet i omtrent to måneder nu.

Kinas finansielle centrum Shanghai har registreret nul nye tilfælde udenfor regeringens karantæne for tredje dag i træk. Selvom tallene sandsynligvis vil føre til afviklingen af de pålagte strenge begrænsninger, så har der været udbrud af virussen i andre dele af det asiatiske land. Dette inkluderer landets nordlige havneområde Tianjin, Sichuans by Guang’an og Beijings distrikt Fengtai.

Midt i disse negative faktorer forventer jeg, at råolieprisen vil fortsætte med at svæve omkring $103,00, mens investorerne afventer yderligere signaler fra EIA’s lagertal. Højere tal kunne skubbe Brent futures til $116,65. På den nederste side vil det psykologisk vigtige niveau på $110 forblive en støttezone, der er værd at holde øje med resten af ugen.

råolieprisen
råolieprisen
Ad

Vil du have letforståelige signaler krypto-, forex- og aktiehandelssignaler? Gør det enkelt at handle ved at kopiere vores team af professionelle handlende. Konsekvente resultater. Tilmeld dig i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Energi Råolie Handelsvarer