Skrækhistorien om Bitcoin, der falder under $22K

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er dataanalytiker hos Invezz, der kombinerer kvantitative færdigheder og en makrobaggrund for at kompilere analyser om en række… læs mere.
on maj 26, 2022
  • Diagramhistorik kan være nyttigt, når den bruges sammen med makrovisning.
  • Et interessant historisk mønster peger på, at Bitcoin vil falde til under $22K, men er dette gyldigt i 2022?
  • Jeg dykker ned i diagrammerne og præsenterer mit argument for og imod en voldsom Bitcoin-nedtur.

Jeg elsker Bitcoin. Mønten har en fast plads i min portefølje, og jeg har ikke tænkt mig at sælge den i den umiddelbare fremtid. Jeg kunne endda måske eller måske ikke vælge at indsætte det der mærkelige laserøjne-profilbillede på min Twitter-konto. Ikke desto mindre kan jeg godt lide at analysere de forskellige bjørneargumenter for det, og nogle af disse har bestemt en del vægt bag sig. Hvis du ikke kan slå et modargument mod et aktiv som du holder med et velstruktureret modsvar, så er det måske på tide at genoverveje dit position.

Terra-grundlæggeren Do Kwon viser, hvordan man ikke nedbryder et argument

Bjørne argumenter

Jeg stødte på en interessant bjørne argument om Bitcoin i denne uge. Rekt Capital (en god konto at følge på Twitter, hvis man skulle ønske sig en objektiv analyse af magiske internetpenge, @rektcapital) offentliggjorde en tråd om det 200-ugers glidende gennemsnit (200-MA).

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Som det fremstår af nedenstående diagram, så har denne 200-MA historisk set fungeret som en solid støtte, men dog kun efter et voldsomt, men kortvarigt fluktuering som det nedenfor.

Hvor voldsomme er disse fluktueringer under 200-MA? Nedenstående tabel viser tre af disse fluktueringer:

Dato Væge under 200-MA
Tidligt i 2015 -14 %
Sidst i 2015 -14 %
marts 2020 -28 %

Hmmm. Så vi har med fluktueringer på mellem 14% og 28% at gøre under 200-MA. Med en 200-MA der i øjeblikket ligger på $22.000, så er det desværre ikke udelukket, at Bitcoin nu vil rammer dette mærke. Skulle dette ske, så ville en nedadgående fluktuering på -14% være på $19.000, hvorimod en fluktuering på -28% ville svare til $15.500. Ganske skræmmende ting, ikke sandt?

Mine tanker

Jeg kan godt lide at blande lidt tekniske aspekter i min bredere analyse, men vi skal alligevel være forsigtige her, når det kommer til Bitcoin.

To af de tre ovenstående tilfælde stammer fra 2015, hvor Bitcoin blot trådte sine barnesko med en markedsværdi på lidt under $7 milliarder. Jeg er ikke sikker på, at vi kan drage nogen solide konklusioner fra så gamle diagrammer, hvis man tager hvor langt mønten har rejst siden dengang. Dengang var der stadig tale om et nicheaktiv, der i vid udstrækning opererede i de nørdede hjørner af internettet, og ikke den makro-kraftkarl, der i øjeblikket befinder sig på Teslas balance og som med jævne mellemrum genererer overskrifter på CNBC og FT.

Hvad angår det endelige scenarie i marts 2020, så er jeg tøvende med at lægge for meget vægt på dette, da panikkens sorte svane karakter midt i COVIDs ankomst på scenen (note til mig selv: jeg bruger måske udtrykket “sort svane” lidt for meget i disse dage, hvilket er et paradoks, ikke?). Jeg kan huske, at jeg tømte mit arbejdsskab på jobbet og forventede, at jeg ville vende tilbage til kontoret tre uger senere, men endte i sidste ende med at tilbringe to år i mit soveværelse som en fængselsfange. At ekstrapolere prisbevægelser fra denne Armageddon-måned føles derfor en kende mistænkeligt.

Endelig nåede vi faktisk bunden lige ved 200-MA, uden nogen som helst fluktueringer det hele, ved den tredje grønne cirkel over i diagrammet ovenfor i slutningen af 2018. Selvom dette bestemt styrker sagen for 2000-MA, der fungerer som støtte, så tager det alligevel noget af glansen af enhver volatilitets analyse, nu hvor vi har fluktueringer på 0%, 14% og 28%.

Men $22.000-mærket, som er den nuværende 200-MA er bestemt et vigtigt, som jeg holder særdeles skarpt øje med, idet vi lige nu fortsætter med at blødei retning af dette niveau. Selvom volatilitets analysen ovenfor er interessant og bestemt ikke meningsløs, så tror jeg at $22.000 i støtte ville repræsentere en god mulighed for at fylde nogle købsordrer.

I virkeligheden er vi her afhængige af det bredere makromiljø. Selvfølgelig er dette altid tilfældet, men det føles dog mere betydningsfuldt lige nu, hvor frygten er på et rekordhøjt niveau, og markederne svinger frem og tilbage i kølvandet på den foreløbige geopolitiske situation, den kvalmende inflation og en Federal Reserve, der er lige så ubeslutsom som jeg selv, når jeg står overfor en syv-siders menu i en mexicansk restaurant (alle retterne ser så gode ud, men de ser alle ens ud – det giver mig et frygteligt tilfælde af beslutningslammelse).

Konklusion

Siger jeg at $22.000-mærket er i spil med tilstrækkeligt med overbevisning til overhovedet at overveje at sælge min dyrebare Bitcoin? Nej. Som sagt er diagrammer et godt supplement til analysen, men de tjener aldrig som det eneste input for mig. Jeg tror især at dette er tilfældet med et aktiv, der tilbyder så lille et prøverum som Bitcoin, og et, der har ændret sig så fundamentalt i de sidste par år.

Men det er et scenarie, der med sikkerhed kunne finde sted, og især i denne flygtige verden med egocentrerede statsoverhoveder, der invaderer andre lande alt efter behag, en Federal Reserve, der tilsyneladende skifter mening dagligt, og en lang række andre variabler, som ingen overhovedet ville kunne forudsige.

Jeg hader at sige det, men der kunne være mere smerte forude. Så du må hellere tage et kig hos @RektCapital for yderligere analyse – han er en af de gode derude.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.