Vil MicroStrategy stå overfor et Bitcoin margin-opkald?

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan er dataanalytiker hos Invezz, der kombinerer kvantitative færdigheder og en makrobaggrund for at kompilere analyser om en række… læs mere.
on jun 16, 2022
  • MicroStrategy er nu faldet med $1,3 milliarder i kølvandet på deres Bitcoin investering på $4 milliarder.
  • Frygten for et margin-opkald, når Bitcoin rammer $21.000 virker dog ubegrundet.
  • Aktien er fortsat stærkt korreleret med Bitcoin, og er nu faldet 88% siden dens højeste niveau.

Som du sandsynligvis er klar over, selv hvis du blot har $1 i krypto, så er markederne brutale lige nu. Ethereum styrtdykkede under $1.000 i morges, mens Bitcoin flirter med $20.000-niveauet – tal, der er langt fra, hvad vi så under hele pandemien. Men der er én indehaver, der måske mere føler sig i klemme end nogen som helst anden.

MicroStrategy

En af de største Bitcoin-tyre af dem alle er Michael Saylor, der er direktør for MicroStrategy. Wikipedia fortæller mig, at MicroStrategy er “et amerikansk firma, der leverer business intelligence, mobil software og cloud-baserede tjenester”, men i virkeligheden er det et Bitcoin-holdingselskab, da de har næsten 130.000 bitcoins på deres balance.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Historien om disse køb kan ses nedenfor.

Alle de ovennævnte køb ud over de tre første er nu i minus, hvor de samlede tab i øjeblikket beløbet sig på $1,31 milliarder. Den gennemsnitlige pris pr. bitcoin er på $30.700, hvilket er tæt på 50% over den nuværende markedspris, hvilket betyder, at satsningen på $3,97 milliarder nu er $2,66 milliarder værd.

Jeg plottede både investeringen på $3,97 milliarder og tabet på $1,31 milliarder mod nogle økonomiske oplysninger fra MicroStrategys seneste indtjeningsrapporter (alle tal er 12 måneder).

Margin-opkald pris

Som om MicroStrategy ikke allerede så skræmmende nok ud efter et fald på 88% fra dens højeste niveau nogensinde, idet Bitcoin-prisen er faldet, så er man nu begyndt at hviske om mulige margin-opkald på markedet.

Dette er centreret om et tre-årigt lån på $205 millioner, som MacroStrategy optog tidligere på året fra den kryptovaluta fokuserede bank Silvergate, som var sikret med 19.466 bitcoins. Tallet på $21.000 var et bemærkelsesværdigt tal, da MicroStrategy-præsident Phong Le udtalte i maj, at “Bitcoin skal halveres til omkring $21.000 før vi har et marginopkald”.

Men for at se på den lyse side, så tror jeg ikke, at dette margin-opkald rent faktisk vil forekomme, i betragtning af mængden af ubehæftede bitcoin på MacroStrategys balance, der kunne bogføres. Le havde tidligere sagt det samme og tilføjede, at “inden det når 50 %, så kunne vi bidrage med flere Bitcoin til sikkerhedspakken, så det vil aldrig komme dertil”, mens administrerende direktør Michael Saylor fortalte CNBC i går, at “margin-opkalds tinget handler meget om ingenting”.

Aktieprisen

Selvom dette uden tvivl vil formilde MacroStrategy investorerne, så er der ikke meget andet godt at melde. Åh – og enhver tvivl om, hvad det er, der driver MicroStrategys prisbevægelser kan uden problemer lægges i bero ved blot at se på nedenstående graf (farvesammenstødet giver mig hovedpine, men lad os være ærlige, det er en grim graf, uanset hvordan du ser på det).

Det har været en stormombrust tid for investorerne, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst tjekkede min portefølje for at se den være grøn. Men igen, så kunne jeg i stedet være MacroStrategy, så det er vist ikke så skidt, at det ikke er godt for noget.

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.