Binance starter wash-trading bonanza, hvilket er en del af deres plan

Af:
op jul 13, 2022
  • Binance vakte stor opsigt, da introduktionen af Bitcoin-handel uden gebyrer forårsagede wash-trading.
  • Søger stadig medarbejdere til 2000 stillinger, deres markedsføringstilgang adskiller sig fra konkurrenterne.
  • Dette er gratis reklame for Binance, idet rivalerne slikker deres sår efter oppustede SuperBowl-annoncer.

Kryptovaluta bjørnemarkedet er i fuld gang.

Bitcoin er faldet til under niveauet for dets tidligere bedste resultater i 2017.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

NFT’er er blevet knust – den kollektion der angiveligt var “blue-chip” – nemlig Bored Ape Yacht Club – mistede 75% af sin værdi på blot 7 uger. Det er næsten, som om folk indså, at i et pludseligt risikofyldt klima, så udgør tegneserieaber ganske enkelt endnu ikke et sikkert tilflugtssted.

Samtidigt med dette blev verdens ordforråd udvidet, idet vi alle lærte et nyt begreb at kende – “dødsspiral” – efter det spektakulære UST-kollaps udslettede bankkontoer, pensionsopsparinger og meget mere i et ødelæggende slag for sektoren. For mig personligt var dette den mest triste begivenhed, som jeg har været vidne til i mine år indenfor kryptovaluta, idet så mange investerede troede, at der her var tale om en stablecoin i stedet for end en af de “ustabile” stablecoins, der pludselig er blevet så populære.

I virkeligheden har high-beta sektoren gjort, hvad high-beta sektoren altid har gjort under alvorlige makrosituationer – nemlig at følge aktiemarkedet med nedad – dog langt mere voldsomt. Dette burde ikke komme som nogen overraskende, hvilket jeg desuden skrev om i sidste uge .

Aktiemarkedet formår at skabe en periode med succes

Sidste uge bød dog heldigvis på lidt bedre nyheder. S&P 500 klarede sig ganske pænt og kunne melde om fire dage i træk med fremgang i optakten til den altafgørende fredags jobrapport. Efter at denne rapport langt overgik forventningerne – 372.000 i sammenligning med de forventede 250.000 – så faldt markedet…en smule og lukkede 0,1% nede.

Dette er mærkeligt. Imidlertid var markederne tilsyneladende imponerede over tallene, men tøvede dog med at udvise al for meget glæde, da bedre makrotal er ensbetydende med en lavere chance for en recession. Og en lavere chance for recession betyder selvfølgelig, at Jerome Powell måske vil være mere tilbøjelig til at hæve disse vigtige renter. Betyder dette så, at gode nyheder sender aktier nedad, hvorimod dårlige nyheder sender dem opad?

Det er en sjov verden vi lever i, og at være investor i øjeblikket minder mig om min skæbnesvangre støtte i løbet af de sidste to årtier til et kæmpende fodboldhold (Newcastle). Jeg har altid ønsket, at mine yndlingsspillere skulle klare sig godt, men dog ikke for godt, idet de ellers ville blive solgt til bedre klubber (jeg tænker her på dig, Yohan Cabaye).

Hvad er det egentlig jeg håber på her? Jeg ved det ikke rigtigt, hvilket lige præcis var det der prægede investorernes stemning denne fredag.

Kryptovalutaerne vender stærkt tilbage?

Lad os dog under alle omstændigheder bevæge os videre fra fodboldanalogierne til Bitcoin. Som nævnt ovenfor er makroen det eneste, der virkelig betyder noget i øjeblikket. Jeg har skrevet utallige artikler for nylig om dødsspiraler, smitte såvel som de andre idiosynkrasier, der har vækket genklang gennem kryptovaluta markederne (hvad skal man egentlig gøre for at få nogle gode nyheder her omkring?), men uden nogen decideret store begivenheder i et par uger nu, så er markedet nu vendt tilbage til at være makrostyret.

Men da jeg tumlede ud af sengen i morges og drak min wake-me-up smoothie (som jeg i øvrigt varmt kan anbefale – selvom jeg dog kom til at putte for mange frosne bær i denne morgens udgave, hvilket ikke hjalp på humøret), så fandt jeg min telefon frem for at se min indbakke sprængfyldt med nyhedsbreve og historier om, at Binance havde ramt rekordhøje mængder efter beslutningen om at fjerne gebyrerne forbundet med Bitcoin-handel.

Dette forvirrede mig.

Binance tilbydes allerede til nogle af de laveste priser indenfor branchen med et gebyr på 0,1% (med yderligere 25% i rabat, hvis man betaler i platformens originale token BNB), og på trods af dette får et fald på 100 bps dets volumen til at eksplodere? Jeg ville være skeptisk over, at selv den almægtige Jerome Powell kunne forårsage så meget bevægelse med et fald på 100 bps, og at denne mand er tilsyneladende enerådig hersker over universet. (De nedenstående tal i nedenstående graf er leveret af altid fremragende Kaiko ).

Flytter du din markør til højre på den ovenstående graf, så vil du fredag kunne se stigningen i volumen, der sprang til $11 milliarder i daglige tal. Dette overgås kun af de utrolige $14 milliarder fra den 19. maj 2021, en måned der er brændt fast i hver eneste kryptovaluta investors hukommelse, idet Bitcoin åbnede ved $57.000 og lukkede ved $37.000.

Men når alt kommer til alt, så kom fredagens stigning midt i relativt rolige markedsforhold, hvor der ikke rigtigt skete noget med undtagelse af Elon Musk, der trak sig ud af en transaktion på $44 milliarder (intet nyt under solen?). Alligevel ser der ud til at være beviser for at understøtte påstandene om, at nul-gebyr ændringen havde tilskyndet til en stigning i mængde. Dette blev yderligere understøttet, når USD-nævneren blev vendt fra den forrige graf til Bitcoin.

For at se en længere tidshorisont for volumen-tendenserne, der går helt tilbage til Binances grundlæggelse, så skal du trykke på “Play Timeline” øverst til venstre på nedenstående graf. Og ja, dette er bestemt ikke noget jeg troede, at jeg ville komme til at sige indenfor den overskuelige fremtid, men vi har nu nået et nyt rekordhøjt niveau. Når det kommer til Bitcoin, så oplevede Binance den højeste daglige volumen, der nogensinde er blevet handlet for den 8. juli, og det var ikke engang specielt tæt på.

Mens jeg sad der og mistænkte min laptop for at være gået i stykker, da jeg så Bitcoin-handelen nå nye rekordhøje niveauer, så lavede jeg derfor den samme graf, men inkluderede her Ethereum for at se, om jeg kunne fange et bestemt mønster. Som du vil kunne se nedenfor, så har der været et næsten nøjagtigt forhold mellem BTC og ETH volumener historisk set. Den største undtagelse fra dette er – ja, du gættede rigtigt – sidste fredag. Når du flytter markøren til højre for grafen og kigger på fredag, hvor mængden af BTC gik lodret som nævnt ovenfor, så forblev ETH-volumen stort set var den var.

For dem af jer, der foretrækker statistik fremfor at se på flotte billeder, så har korrelationen siden begyndelsen af 2020 været på temmelig svimlende 0,87, så fredag var bestemt en afvigelse. Jeg har faktisk udarbejdet min egen hypotese test her for at konkludere, at resultatet var statistisk vigtigt selv ved konfidensintervallet på 99%, før jeg måtte indse at jeg blot var en taber, og at det er et stykke tid siden jeg har øvet mig i statistik. Et kig på grafen nedenfor er alt hvad du behøver for at kunne se forholdet og divergensen denne fredag.

Så hvad betyder alt dette?

Det skal jeg fortælle dig – wash-trading, det er hvad det betyder. Dette er et af de værste tilfælde af wash-trading jeg har set i lang tid, og dette siger noget, når man taler om kryptovaluta. Disse handler er ganske enkelt ikke rigtige handler – for at bruge et mere forenklet sprog.

Binance presser på aggressiv vis sit originale token, BNB, og en af de ruter de tager er med VIP-niveauer. Jo mere du handler, jo mere vil du bevæge dig op gennem niveauerne – og jo flere belønninger vil du få. Ved helt at fjerne gebyrerne fra Bitcoin-handel, så er der nu intet der forhindrer kontoer i at handle med sig selv for at øge deres volumen og bevæge sig op gennem VIP-niveauerne.

Dette blev hurtigt anerkendt af Binance, som efterfølgende annoncerede, at de ville gendesigne deres volumenbaserede VIP-niveauer. Dette får mig til at stille det naturlige spørgsmål om, hvorfor man så overhovedet har VIP-niveauerne, når der allerede er nul gebyrer? Hvorfor ikke bare fjerne Bitcoin fra regnestykket?

Annoncering

2022 er et år, hvor Coinbase, crypto.com og en lang række af andre konkurrenter har haft store problemer, mens de samtidigt har spenderet mange penge på annoncering. Husker du f.eks. de dyre SuperBowl-reklamer, hvor Matt Damon vandrede hen over skærmen i 60 sekunder (til en pris på $6,5 millioner pr. 30 sekunder), før han forførende annoncerede “solen skinner på de dristige”?

Ja, disse reklamer tager sig ikke alt for godt ud set i bakspejlet, men Binance var dog ikke involveret her – som deres administrerende direktør Chengpeng Zhao (CZ) påpegede for nylig, da deres konkurrenterne begyndte at afskedige deres medarbejdere.

Dette er også blot toppen af isbjerget. Jeg er i Miami i øjeblikket, og jeg passerede Miami Heats hjemmearena for et par minutter siden i forbindelse med min frokostpause. Denne arena er traditionelt set kendt som American Airlines Arena, men navnerettighederne blev sidste år købt af FTX i forbindelse med en rekordstor aftale på $135 millioner. Dette beløb ville være nok til at købe halvdelen af kryptovaluta verdenen i disse dage.

Hvis krypto-tingen ikke skulle fungere, så kunne jeg måske blive fotograf i stedet. Jeg fik næsten FTX Arena-skiltet med i fotoet uden at palmerne blokerede det!

Men se bare hvad der sker nu. De skærer 100 bps fra deres gebyrer, og hele branchen taler om dem. Jeg har lige brugt halvdelen af min eftermiddag på at skrive en historie om en 100% “ikke-historie”. Du har lige brugt fem minutter på at læse den (dette er måske min skyld, så det beklager jeg). Dette er tid vi ikke kan få tilbage, men det er samtidigt også gratis reklame for både CZ og Binance. For slet ikke at nævne CZ’s holdning på daværende tidspunkt, der handlede om at det var uansvarligt at bruge så mange penge på SuperBowl-reklamer.

Nogle gange gør kloge mennesker kloge ting. Dette er et af disse tilfælde. Og reklamen fortsætter, idet CZ sender fremtiden for handel med nul-gebyrer med Bitcoin til offentligheden.

Lad os under alle omstændigheder håbe på, at jeg har noget mere nyhedsværdigt at skrive om i morgen. Endnu vigtigere, lad os håbe, at jeg rammer det rigtige bær-til-banan forhold i min næste smoothie – for denne morgen tog hårdt på mig.

Som om bjørnemarkedet ikke allerede var vanskeligt nok

Invester i kryptovaluta, aktier, ETF'er og meget mere på blot få minutter med vores foretrukne mægler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money