Næsten en million mennesker ejer nu 1 bitcoin

Af:
op okt 28, 2022
Listen to this article
  • Over 900.000 adresser indeholder nu mere end én Bitcoin.
  • Ca. 1 ud af 50 Bitcoiners ejer mere end én Bitcoin.
  • Antallet er steget med 12% i år efterhånden som værdien på 1 Bitcoin er faldet.

Det fantastiske ved Bitcoin er, at netop fordi den kører på blockchain-teknologi, så kan man hoppe på blockchainen for at få fingrene i alle mulige slags data.

Hvis jeg f.eks. forsøgte at finde antallet af bankkontoer i verden med en saldo på $1 million, så ville det være en temmelig vanskelig opgave. Jeg er villig til at vædde på, at jeg måske ville løbe ind i en lille smule GDPR-problemer, hvis jeg sendte en mail til alle de banker jeg kender, hvor jeg beder dem fortælle mig, hvor mange af deres kunder, der har $1 million på deres konto.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Når det kommer til Bitcoin, så er det smukke ved blockchains, at jeg simpelthen bare kan åbne op for min laptop og tjekke, hvor mange kontoer der har Bitcoin.

Lige for at understrege, så er dette ikke en eksakt videnskab. Det er vanskeligt at vide helt præcist, hvor mange adresser der kunne tilhøre den samme person. Det kan også være en udfordring at vurdere, hvilke adresser der er institutionelle, og hvilke der ejes af privatpersoner. Men samlet set kan du alligevel få et relativt godt helhedsbillede med denne metode.

Jeg var nysgerrig efter at se, hvor mange mennesker i verden, der ejede én bitcoin eller mere, idet 1 BTC handles til omkring $20.000 i skrivende stund. Så jeg indtegnede derfor dette.

Diagrammet viser stigningen og fremhæver, hvor mange mennesker der har købt sig ind i denne magiske orange mønt. Det samlede antal adresser med én bitcoin nærmer sig en million, hvilket er et enormt antal adresser.

Men hvordan har den seneste uro påvirket alt dette? Sælger flere mennesker deres Bitcoins, eller akkumulerer de i stedet større mængder Bitcoin til de nuværende lavere priser? Jeg zoomede derfor ind på tidsrammen for 2022 – hvilket mere eller mindre var da bjørnemarkedet startede – for at se, hvad der er sket.

Diagrammet viser, at mængden af personer med én Bitcoin eller mere – Bitcoiners? Whole Coiners? – er steget støt efterhånden som prisen på én Bitcoin er faldet i år. Fra og med i årog baseret på 814.000 adresser, så er dette tal steget med 12% til de 909.000, som vi ser i øjeblikket.

Dette betyder, at omkring 2,4% af adresserne på netværket indeholder mere end 1 bitcoin. En anden måde at sige dette på er, at 1 ud af 50 bitcoin-indehavere er Whole Coiners.