PODCAST: Sport og web3 med All Stars Digital

Af:
op nov 1, 2022
Listen to this article
  • AllStars Digital giver brugerne mulighed for at investere i tokeniserede sportsspillere
  • Dette er ikke et binært vinder/tabsresultat som hos sportsbetting, hvilket tillader langsigtet spekulation.
  • Deres token lanceres i denne uge nu hvor VM kun er et par uger væk.

Jeg elsker sport. Netop fordi jeg har en matematisk baggrund, så gik der ikke længe før jeg bevægede mig ind i sportsbetting verdenen, hvor jeg udførte arbitragehandler for at drage fordel af fejlpriserne på markedet – den lille niche-sektor, hvor sport og matematik mødes.

I dag har vi web3. Jeg arbejder med finans og kryptovaluta, og er blevet kastet hovedkulds ind i denne sektor. Jeg har i et stykke tid gået og overvejet, at der her kunne være et godt match, når det kommer til at blande elementer fra fantasy sport, sportsbetting og investering indenfor en web3-ramme – et område, som ikke ofte optræder i kryptovaluta nyhederne.

Er du på udkig efter hurtige nyheder, gode tips og markedsanalyser? Tilmeld dig Invezz' nyhedsbrev i dag.

Én virksomhed er enig med mig. AllStars Digital (ASD) er en digital sportsbørs, som giver dig mulighed for at købe, shorte og bytte tokeniserede sportsstjerner. Forud for lanceringen af deres token i denne uge, så bød jeg selskabets CPO Akash Gharu velkommen på Invezz-podcasten.

Især giver ASD mulighed for at investere i spillere på lang sigt. Det er dette, der gør konceptet unikt i forhold til traditionelle væddemål. Sidstnævnte har et binært resultat – hvor du enten vinder eller taber. Der hvor ASD adskiller sig, er at udbyttet mere fungerer som aktiemarkedet – aktivet vil svinge i værdi baseret på, hvordan spilleren klarer sig i den virkelige verden.

Lad os f.eks. sige, at jeg købte et Harry Kane-token. Hvis han scorer et hattrick i weekenden i Premier League, så vil hans værdi stige. Hvis han får det røde kort, og rammes af en langvarig karantæne (helt hypotetisk, men som Harry Kane-hader har jeg lov til at drømme), så vil hans værdi efterfølgende falde.

Denne udbetalingsprofil giver brugerne mulighed for at spekulere i spillernes langsigtede fremtid. Tror du, at Kane vil være mere værd denne gang næste år? Hvis dette er tilfældet, så vil et køb af et Kane-token gøre det muligt at handle i overensstemmelse med disse overbevisninger.

Jeg har tidligere været temmelig ærlig i min analyse, når jeg sagde, at mange kryptovaluta projekter (specifikt indenfor web3-rummet) tilbyder minimal nytte og ikke ser ud til at løse noget som helst problem. ASD ser dog ud til at have skabt et hul i markedet. Demografien her er let at forestille sig – sportsbetting fans, fantasy fodbold fans, datadrevne analytikere med en passion for sport osv.

Det er selvfølgelig ikke let at lancere et token på dette marked. Ikke alene gør kryptovaluta markederne ondt lige nu, men økonomien som helhed falder også (især i Storbritannien, hvor det føles som om himlen er ved at falde ned, hvilket er noget som jeg skrev om i sidste uge ). Jeg spurgte derfor Akash om det var skræmmende at lancere et token i dette klima, men han havde dog selvsikkerheden i orden – han beskrev det som værende “befriende”.

Det vil helt sikkert være sjovt at følge i projektet. Som en stor sportsfan, der elsker fantasy sport, sportsbetting og analyser, så føler jeg bestemt, at jeg kunne have det sjovt med dette, og især nu hvor VM-sæsonen er lige rundt om hjørnet (kan stadig ikke fatte at VM afholdes i december, men dette er dog et emne til en anden dag).

Jeg tror, at sportsbetting/fantasy-sfæren er moden til at blive rusket op i af blockchain-teknologien. Det er svært at vide, hvordan det hele vil ende her, men det er fedt at se virksomheder som ASD give det en skud.

Som altid er du velkommen til at kontakte os med dine kommentarer.

Fortsæt samtalen på Twitter på @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @AllStarsDigital, eller besøg https://www.allstarsdigital.io/ for flere oplysninger. 

Tak fordi du lyttede med, og følg os og abonner her: