Ad

Tim Draper dykker igen ned i web3, men vil mere kapital følge?

Af:
op Jan 20, 2023
Listen
  • Draper Venture Network lancerer et web3-syndikeringsværktøj.
  • Tim Draper købte som bekendt 30.000 bitcoins i 2014 for $19 millioner, nu værd over en halv milliard dollars.
  • Frygten for institutionel anvendelse og frisk kapital vil fordufte indenfor krypto efter talrige skandaler.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Jeg har tidligere tænkt højt om, hvor stor skaden har været for kryptovalutaernes omdømme i løbet af de seneste måneder.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Sammenbruddet af FTX (du kan finde et dyb dyk ned i netop denne beskidte affære her) føltes på mange måder som dråben, der fik bægeret til at flyde over. Med hensyn til den institutionelle anvendelse, så var det en fristende konklusion at drage, at ethvert velrenommeret firma ville løbe langt væk fra området, da en bølge af skandaler, konkurser og implosioner skyllede ind over rummet.

Set på denne baggrund var nyheden om, at venturekapitalisten Tim Draper var ved at bevæge sig dybere ind i krypto særlig interessant for mig. Draper Venture Network, som er en alliance af ventureinvestorer, der er grundlagt af Draper, vil lancere et web3-syndikeringsværktøj kaldet Draper Round Table, der har til formål at bringe flere familie kontorer, corporate VC’er, engleinvestorer og andre ind i web3.

Investeringsverdenen ændrer sig hurtigt. Vi udvider adgangen for investorerne, så de bedste iværksættere, uanset hvor de er, kan blive finansieret

Tim Draper, stiftende formand for Draper Round Table

Draper har en baggrund indenfor krypto

Copy link to section

Tim Draper er naturligvis ikke nogen nybegynder inden for krypto. Forretningsmogulen købte som bekendt 30.000 bitcoins i 2014, som blev beslaglagt fra den ulovlige markedsplads Silk Road. Beholdningen blev bortauktioneret til offentligheden af US Marshals Service, og Draper trådte ind med hele $19 millioner, hvilket svarer til en pris på $633 pr. mønt.

Bare for sjov skyldt har jeg indtegnet Drapers investering nedenfor helt frem til i dag, hvor Bitcoin igen er steget for at skyde året i gang, og nu handler tilbage over $20.000 niveauet.

Faldet fra over $2 milliarder til $600 millioner gør sandsynligvis stadig ondt, men hey, der er stadig tale om et 33X afkast. Og dette slår således S&P 500.

Tre måneder efter købet havde Draper som bekendt forudsagt på Fox Business, at den orange mønt ville overstige $10.000 indenfor tre år. Én bitcoin handlede for $402 dollars på daværende tidspunkt, og det lød…ja, det lød latterligt. Da den faldt i retning af $200 den følgende januar, så tingene ikke godt ud, og især da han igen understregde, at prisen ville stige, med en indsats på $400.000.

Men i november 2017 lå Bitcoin på $10.000 (teknisk var dette tre år og to måneder senere).

Krypto gør ondt på mainstream scenen

Copy link to section

Det er tydeligt, at Drapers historie med krypto går længere tilbage end de flestes, til en tid, hvor der stadig var tale om en niche-internet ting, som kun niche-internetfolk var opmærksomme på. Set i denne sammenhæng symboliserer lanceringen af dette Draper Venture Network måske ikke noget som helst.

Men det understreger også, at der stadig er mange handler at indgå i denne branche, som er blevet hårdt ramt af det dårlige marked. Hvis man ser på den sidste kryptovinter, så blev nogle af de mest succesfulde virksomheder denne gang bygget i løbet af brakårene i 2018 og 2019, da det dengang føltes som om ingen var opmærksomme på kryptovalutaerne. Det ville helt sikkert have været vanskeligt at forestille sig, at noget som dette eksisterede, da markedet var så meget bagud sidste vinter.

Selvfølgelig er forskellen denne vinter, at kryptovalutaerne befinder sig midt i et bjørnemarked i den bredere økonomi, hvilket er første gang i deres historie. Det er pudsigt, hvor ofte folk rent faktisk glemmer, at Bitcoin blev lanceret på det længste og mest eksplosive tyremarked i historien, og det resulterer derfor i, at dette nuværende klima med høje renter og faldende priser er helt uden fortilfælde.

Kun tiden vil vise, hvordan krypto vil vende tilbage fra dette bjørnemarked. Med opblødningen af inflationen ser det bestemt ud til at være et mere positivt klima nu end for blot et par måneder siden. Nyheder som denne vil hjælpe, og det vil være interessant at spore, hvor hurtigt institutionerne og de traditionelle investorer vender tilbage til rummet i de kommende måneder.

Blockchain Kryptovaluta