Top 2 aktier at købe og 2 at undgå: forskningsvirksomheder

Af:
op Feb 7, 2023
Listen
  • Mill Street Researchs ugentlige opsummering er en liste over de aktier, der skal købes og sælges lige nu.
  • Firmaet er mest positivt indstillet overfor Everest Re Group og Marathon Petroleum.
  • Firmaet er mest pessimistisk overfor Western Digital og First Republic Bank.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Mill Street Research er et uafhængigt konsulent- og forskningsfirma, der udgav sit ugentlige nyhedsbrev denne mandag. Rapporten indeholder købsideer og salgsidéer til Russell 1000. I denne artikel vil vi diskutere nogle få nøglenavne i hver eneste kategori.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så tjek vores Invezz-podcast med Mill Street Researchs markedsstrateg Sam Burns.

Køb Everest Re Group aktien

Ifølge Mill Streets kvantitative analyse er Everest Re Group Ltd ( NYSE: RE ) virksomhedens bedste aktie, som både eksisterende og nye investorer kan købe lige nu.

Everest Re er et globalt genforsikrings- og forsikringsselskab. Forsikringssektoren er måske ikke den mest spændende at diskutere, men den har gjort det godt for investorerne. Everest Re Group-aktien er steget næsten 20% i løbet af det seneste år på grund af de gunstige markedsforhold. Marsh Global Insurance Market Index viser, at priserne på globale kommercielle forsikringer steg 6% i 3. kvartal 2022, hvilket markerer det 20. kvartal i træk med prisstigninger.

Køb Marathon Petroleum aktien

Den næstbedst rangerede aktie af Mill Streets bedste købsideer er Marathon Petroleum Corporation ( NYSE: MPC ), der et et downstream-energiselskab med det største raffineringssystem i USA.

Marathons aktiepræstationer i det seneste år har været endnu mere imponerende end Everest Re med en stigning på 44%. Analytikerne forventer yderligere fremgang i 2023 på grund af de lavere brændstofniveauer, idet Marathon vil reducere sin raffinaderikapacitet fra 94% i 4. kvartal 2022 til 88% i 1. kvartal af 2023.

Det lavere brændstofniveau betyder stigende priser. Barrons citerer BofA Securities-analytiker Dough Leggate for at sige i januar: “Tre uger inde i det nye år ser vi medvinden opbygges igen for de amerikanske raffinaderier.”

Sælg Western Digital Corporation aktien

Western Digital Corp ( NASDAQ: WDC ) er steget 35% siden starten af 2023 på grund af rapporter om fremadskridende fusionsforhandlinger med Kioxia Holdings. Den sammenlagte enhed vil dominere NAND flash-markedet med en markedsandel på 33%. Det er ikke første gang, at Western Digital og Kioxia har været i forhandlinger om at fusionere, og du kan læse vores 2021-analyse her.

Mill Streets kvantitative analyse peger dog på, at man bør sælge Western Digitals aktien, da selskabet står overfor en faldende efterspørgsel på computerkomponenter og ikke forventes at opleve et overskud i 2023. Desuden kollapsede Western Digitals nettoindtægt for september kvartalet fra $636 millioner det foregående år til $34 millioner. Investorer med Western Digital-aktier bør ikke vente på bekræftelsen af en fusionsaftale, men i stedet sælge aktien.

Sælg First Republic Bank-aktien

Den næste rangerede aktie af Mill Streets topaktier at sælge er First Republic Bank ( NYSE: FRC ), der er en full-service bank og formueforvaltningsselskab primært beliggende i New York, Californien, Massachusetts og Florida. Selvom bankaktierne har været populære i takt med at renten stiger, så er First Republic Bank derfor heller ingen undtagelse med en stigning på næsten 17% siden begyndelse af året.

Et brev fra januar 2023 fra kapitalforvalter Giverny Capital bekræfter dog delvist Mill Streets pessimistiske opfordring til aktien (fonden er en langsigtet tyr), i det mindste på kort sigt. De bemærker, at First Republic blev påvirket i 2022, da de kortfristede lånerenter steg hurtigere end de langsigtede lånerenter midt i forventningerne om en recession.

For at citere udtalelsen:

det koster mere at låne penge i et år end i 10 år. For First Republic betyder dette, at de betaler høje renter på indskudsbeviser (CD’er) til kunder, men derefter udlåner disse penge til langsigtede låntagere for blot en smule mere afkast. Bankerne er afhængige af en sund spredning mellem deres indlånsomkostninger, og så det de tjener på lån.

Ad

Kopier de professionelle handlende med eToro. invester i aktier, såsom Tesla og Apple. Øjeblikkelig handel med ETF'er, såsom FTSE 100 & S&P 500. Tilmeld dig på få minutter.

10/10