GBP/AUD-analyse efterhånden som Australiens forbrugerinflation trækker sig tilbage

Af:
op Jul 26, 2023
Listen
  • GBP/AUD-prisen steg en smule efter de seneste nyheder om inflation i Australien.
  • Den samlede forbrugerinflation faldt til 0,8 % i sidste kvartal.
  • Regeringen afslørede en trepunktsplan for at støtte økonomien.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for de seneste opdateringer >

Vekselkursen mellem pundet og australske dollar (GBP/AUD) skred opad onsdag morgen efter de relativt blandede australske inflationstal. Den steg til 1,9137, hvilket var højere end denne uges lave på 1,8932.

Australiens inflationsdata

Copy link to section

De vigtigste AUD-nyheder udkom onsdag, efter at landets statistikbureau offentliggjorde de seneste tal for forbrugerinflation. Tallene viste, at Australiens inflation faldt fra 1,4 % i 1. kvartal til 0,8 % i 2. kvartal. Dette fald var lavere end medianestimatet på 1,0 %. Det faldt fra 5,6 % til 5,4 % på årsbasis.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

I mellemtiden faldt den nøje overvågede trimmede gennemsnitlige CPI til 5,9 %, mens den vægtede gennemsnitlige CPI faldt til 5,4 %. Disse tal viste, at Australiens inflation var aftagende, omend i et langsommere tempo end forventet. Mangel på lejeboliger var hovedårsagen, da huslejen steg med 6,7 % i kvartalet.

I en erklæring bemærkede kasserer Jim Chalmers, at regeringen arbejdede hårdt på at sænke inflationen. Det var fokuseret på tre vigtige punkter, herunder at have et større budgetoverskud, at yde støtte og fokusere på udbudssidespørgsmål.

Analytikere forventer, at Reserve Bank of Australia (RBA) stadig vil fortsætte med at tackle inflationen i de kommende måneder. Et sandsynligt scenarie er, at banken vil lade renten være uændret på det næste møde efterfulgt af en forhøjelse i den næste måned.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

GBP/AUD-prisen reagerer også på den økonomiske situation i Storbritannien. I sin rapport tirsdag sagde IMF, at stærkere forbrug vil hjælpe med at forhindre Storbritannien i at falde ind i en recession. Parret vil næste uge reagere på næste uges Bank of England-beslutning, hvor banken forventes at hæve renten med 0,25%.

GBP/AUD teknisk analyse

Copy link to section
gbp/aud

Valutakursen mellem pund og AUD drev opad efter de seneste australske inflationstal. Den bevægede sig over den stigende trendlinje vist i sort. Paairen svingede også ved 25-dages og 50-dages glidende gennemsnit, mens Klinger-oscillatoren pegede opad.

Derfor vil GBP/AUD-prisen sandsynligvis forblive i denne kanal forud for den kommende Bank of England (BoE) beslutning. Hvis dette sker, vil det næste niveau at se på 1,9200. Stop-loss for denne handel vil være på 1,9000.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Ad

Ønsker du at udnytte de stigende og faldende USD, GBP og EUR-kurser? Handel med forex på få minutter med vores bedst vurderede mægler, eToro.

10/10
Handel med forex
AUD GBP Forex