Palantir (PLTR) indtjeningsoversigt og aktiekursprognose

Af:
op Apr 29, 2024
Listen
  • Palantirs aktiekurs har klaret sig godt, hjulpet af væksten i deres AI-forretning.
  • Det nyder også godt af væksten i sin kommercielle forretning.
  • Fokus flyttes nu til næste uges finansielle meddelelse.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Palantir (NYSE: PLTR) aktiekurs er kommet under pres i de sidste par måneder, da der stadig er bekymringer om dens værdiansættelse. Det er også trukket sig tilbage midt i trætheden i industrien for kunstig intelligens (AI). Aktien faldt til et lavpunkt på $20,30 i mandags, et fald fra det højeste niveau på $27,52 fra år til dato.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Palantir Technologies indtjening forude

Copy link to section

Palantir Technologies, virksomheden til $50 milliarder, har været en af de hurtigst voksende virksomheder i USA. Dens årlige omsætning er steget fra $729 millioner i 2018 til over $2,25 milliarder i 2023.

Analytikere forventer, at virksomheden vil fortsætte med at vokse, og dens årlige omsætning vil nå op på 2,7 milliarder dollars og 3,23 milliarder dollars i de næste to regnskabsår. Det er også vendt et hjørne og blevet en profitabel virksomhed.

Palantir nyder godt af tre hovedtemaer. For det første øger lande fra hele verden nu deres forsvarsudgifter, efterhånden som de geopolitiske risici stiger. I USA forventes forsvarsudgifterne at komme op på over 1 billion dollar i de næste par år.

Denne udvikling er vigtig, fordi Palantir genererer betydelige summer i forsvarsindustrien. Også globale risici forventes at fortsætte med at stige i de kommende år, hvilket øger dens indtægter.

For det andet nyder virksomheden godt af den stigende efterspørgsel af dets kunstige intelligensværktøjer blandt virksomheder og regeringer. Endelig omfavner flere virksomheder sin teknologi for at øge deres markedsandel.

De seneste resultater viste, at virksomhedens kommercielle omsætning steg med 32% år/år i 4. kvartal til $284 millioner. Offentlige indtægter steg med 11% til $324 millioner. Analytikere forventer fremover, at den kommercielle forretning bliver større end forsvarssektoren.

Når man ser fremad, vil den næste vigtige katalysator for Palantir-aktien være dens finansielle resultater, der er planlagt til mandag i næste uge. Disse tal vil give mere farve om dens ydeevne i 1. kvartal.

Det gennemsnitlige estimat er, at virksomhedens omsætning steg med 19% til $625 millioner, mens dens indtjening pr. aktie steg til $0,08.

Alligevel er hovedbekymringen for Palantir, at den er alvorligt overvurderet, da dette er en virksomhed på 50 milliarder dollars, og dens omsætning i 2025 anslås at komme på 3 milliarder dollars i 2025. Det bringer dens fremadrettede pris-til-salg på 16,6, hvilket er betydelig.

Palantir aktiekursprognose

Copy link to section
Palantir stock

PLTR-diagram af TradingView

Det daglige diagram viser, at PLTR-aktien har klaret sig godt i de seneste måneder. For nylig er det dog trukket tilbage fra YTD-højden på $27,5 til den nuværende $22,85. Det har også bevæget sig lidt over 50-dages og 25-dages eksponentielle glidende gennemsnit.

Aktien er også vendt tilbage over nøglemodstanden på $21,80, dets højeste sving i november sidste år. Samtidig har Relative Strength Index (RSI) bevæget sig over neutralpunktet ved 50.

Derfor er udsigterne for PLTR-aktien på dette stadium neutrale forud for indtjeningen den 5. maj. De vigtigste support- og supportniveauer at se vil være på $20 og $25. Et brud under $20 vil pege på flere ulemper, mens et træk over $25 vil åbne muligheden for, at det kan stige til det højeste niveau på $27,52.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Aktier Markedsanalyse Teknologi