Nvidia aktiekursprognose: lær af Tesla, Cisco og undgå

Af:
op May 29, 2024
Listen
  • Nvidias aktie er blevet parabolsk, da AI-efterspørgslen fortsatte med at stige.
  • Dens markedsværdi er vokset til over 2,8 milliarder dollars og er ved at passere Apple.
  • Virksomhedens ydeevne afspejler Teslas og Ciscos ydeevne på deres højeste.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Nvidia ( NASDAQ: NVDA ) aktiekurs har været i et bemærkelsesværdigt løb, hvilket gør det til et af de bedst præsterende virksomheder i USA.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Det er steget fra mindre end $6 i 2000 til over $1.100 i dag, mens dets markedsværdi er steget til over $2,8 billioner, hvilket gør det til den tredjestørste virksomhed i verden efter Microsoft og Apple. Hvis tendensen fortsætter, vil den passere Apple i denne uge og snart opnå en værdiansættelse på 3 billioner dollars.

nvidia stock

Nvidia aktiekursdiagram

Nvidias vækst accelererer

Copy link to section

Nvidias vej til at blive det tredjestørste selskab accelererede, efter at selskabet offentliggjorde stærke økonomiske resultater, boostede sit udbytte og opgraderede sin fremadrettede guidance.

Virksomhedens samlede omsætning steg med over 200 % i første kvartal til over 24 milliarder dollars, og analytikere forventer nu, at dens årlige omsætning vil nå op på over 120 milliarder dollars i år og 158 milliarder dollars i 2025. Det er enorme tal for en virksomhed, der tjente over 60 dollars milliarder i 2023.

Nvidia nyder godt af de nuværende tendenser inden for kunstig intelligens (AI), som forventes at fortsætte med at accelerere. I denne uge rejste Elon Musks xAI over $6 milliarder fra investorer og opnåede en værdiansættelse på over $24 milliarder.

Nvidias vækst har nydt godt af, at dets GPU’er er overlegne end virksomheder som AMD og Intel. Det har også en hemmelig sauce i sit softwareprogram kendt som Cuda, som gør det muligt for chips designet til grafik at fremskynde AI-applikationer.

Alligevel er den største bekymring ved Nvidia, at dens værdiansættelse er blevet ekstremt strakt i de seneste par år. Det har et pris-til-salg-forhold på 32,9 og et forward-multipel på 21. I modsætning hertil har Apple et efterfølgende pris-til-salg-forhold på 7,7 og et forward-tal på 7,5, mens Microsofts tal er henholdsvis 13,5 og 13,1.

Nvidia har et fremadrettet PE-multipel på 41, det dobbelte af S&P 500-indekset. Dette er lidt forståeligt, fordi indeksets omsætningsvækst ligger på omkring 6%.

Lektioner fra Tesla og Cisco

Copy link to section
Cisco vs Tesla

Cisco og Tesla aktier

Min største bekymring ved Nvidia er, at den viser den irrationelle overflod, som vi så med Tesla og Cisco på deres højeste.

Til at begynde med var Cisco engang den største virksomhed i verden under dot com-boblen. Dengang var opfattelsen, at firmaet ville være den største fordel for det daværende digitale miljø.

Men aktien faldt derefter fra et maksimum på $55,5 i 2000 til et lavpunkt på $5,67 i 2002. Det har taget over to årtier for aktien at vende tilbage.

Tesla var i samme båd for nogle år siden. På det tidspunkt troede de fleste analytikere, at Tesla ville styre el-industrien. Selvom det har en stærk markedsandel i el-industrien, har det været udsat for betydelig konkurrence fra folk som BYD og Nio. I dag er Teslas aktier faldet med over 55 % fra det højeste niveau nogensinde.

Den samme situation kan ske i Nvidia, når produkter fremstillet af andre virksomheder kommer på markedet. Det blev for nylig rapporteret, at Nvidia var tvunget til at sænke priserne i Kina på grund af den stigende konkurrence fra det stærkt sanktionerede Huawei.

Derudover formoder jeg, at andre chipproducenter som Intel og AMD vil indhente det i de næste par år. Derfor, mens Nvidias momentum vil fortsætte på kort sigt, formoder jeg, at aktien vil trække sig tilbage i de næste par år.

Teknisk set tror jeg, at Nvidia-aktien har bevæget sig ind i markup-fasen af Wyckoff-metoden, hvor efterspørgslen normalt er højere end udbuddet. Det efterfølges normalt af markdown-fasen, hvor situationen vender.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

USA Aktier Markedsanalyse Teknologi