Næste PLC-aktiekurs er på sit højeste nogensinde: det er stadig et kup

Af:
op May 30, 2024
Listen
  • Next PLC's aktiekurs er steget til rekordhøje i år.
  • Det er sprunget fra et rekordlavt niveau på 1.702p til over 9.000p.
  • Selskabet er stadig undervurderet i forhold til dets peer-selskaber.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

Next PLC ( LON: NXTL ) aktiekurs har gjort det godt gennem årene, hvilket gør den til en af de bedst præsterende britiske detailhandlere i år. Det er steget til et rekordhøjt niveau på 9.300p, op fra dets laveste niveau nogensinde på 1.702p.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Næste PLC klarer sig godt

Copy link to section

Next PLC, en af Storbritanniens detailhandlere, er steget med over 15 % i år og har overgået FTSE 100- og FTSE 250-indeksene.

Denne præstation skete, da virksomheden fortsatte med at opleve stærk vækst i omsætning og rentabilitet. Dens seneste årsrapport viste, at dens samlede omsætning steg til over £5,8 milliarder i 2023, u fra £5,5 milliarder et år tidligere.

Samtidig steg dets resultat før skat til £918 millioner fra tidligere £875 millioner, mens dets indtjening pr. aktie steg til 578,8p. Denne præstation skete, da andre britiske virksomheder som Boohoo og Asos gik igennem store udfordringer.

Nexts vækst er fortsat i de sidste par måneder. Dens seneste handelserklæring viste, at dets samlede produktsalg steg med 5,7% i sidste kvartal. Det forventer, at dets helårssalg vil være over £4,9 milliarder, mens dets resultat før skat vil være omkring £960 millioner.

Analytikere mener, at selskabet stadig er undervurderet. Det har en markedsværdi på over 11,8 milliarder pund og et forhold mellem pris og indtjening (PE) på 11,8. Dette forhold er meget lavere end FTSE 100’s 18,9.

Næste er også lavere end Marks og Spencers multiplum på 14,8 og Tescos 19,6. Tilsvarende har TJX, en førende amerikansk forhandler, en multiple på omkring 24x.

Dette forklarer, hvorfor analytikere og investorer har en bullish rating på aktien. For eksempel har MFS Meridian Funds, en af de bedste europæiske hedgefonde, investeret i virksomheden. Analytikere hos Jefferies, Barclays og RBC har en bullish rating på aktien.

En DCF- vurderingsberegning viser også, at virksomheden handlede med en rabat på 7 % i forhold til sin dagsværdi. Derfor er der chancer for, at Next kan blive et overtagelsesmål, efterhånden som efterspørgslen efter britiske virksomheder stiger.

Næste aktiekursprognose

Copy link to section
Next PLC share price

NXTL-diagram af TradingView

Det daglige diagram viser, at Next PLC aktiekursen har været i et stærkt bullrun, siden den blev børsnoteret. Det er steget fra 1.702p til over 9.000p, da det fortsatte med at vokse i Storbritannien, Europa og USA.

Aktien er hoppet over 50-dages og 25-dages eksponentielle bevægelige gennemsnit (EMA), hvilket betyder, at tyre har kontrol. Desuden er MACD-indikatoren forblevet over neutralpunktet, mens Relative Strength Index (RSI) har bevæget sig sidelæns.

Derfor vil aktien sandsynligvis fortsætte med at stige, da købere målretter det næste vigtige modstandspunkt på 1.000p. Den vigtigste risiko er, at det har dannet et stigende kilemønster, hvilket er et populært bearish tegn på markedet.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

Storbritannien Aktier Detailhandel Europa Verden