USD/CNY-analyse: Her er grunden til, at den kinesiske yuan styrter

Af:
op May 31, 2024
Listen
  • Den kinesiske yuan er faldet til det laveste niveau i uger.
  • Der er tegn på, at den kinesiske økonomi er i bedring om end i et langsomt tempo.
  • Det amerikanske dollarindeks er steget til det højeste punkt i uger.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheder for de seneste opdateringer >

USD/CNY- kursen har været i en langsom bullish trend i de sidste par måneder og svæver nu på det højeste niveau siden november sidste år. Yuanen er styrtet med over 2 % fra sit højeste punkt i december.

Er du på udkig efter signaler og advarsler fra professionelle handlere? Tilmeld dig Invezz Signals™ GRATIS. Det tager 2 minutter.

Kinas økonomiske udfordringer

Copy link to section

Der er et par grunde til, at den kinesiske yuan er i en nedadgående trend. For det første viser den kinesiske økonomi tegn på afmatning. Data udgivet fredag viste, at landets PMI for fremstilling faldt fra 50,4 i april til 49,5 i maj. Dette fald var værre end de forventede 50,5. Ikke-fremstillings-PMI faldt også en smule fra 51,2 til 51,1 og savnede de estimerede 51,5.

Der er andre tegn på, at økonomien er ved at komme langsomt tilbage. For det første har Beijing iværksat et massivt projekt for at redde ejendomssektoren. Centralbanken har nedsat renterne på realkreditlån, mens regeringen planlægger at erhverve boliger bygget og ikke leveret til kunderne.

Også industrielle metaller som kobber og jernmalm er alle steget kraftigt, hvilket indikerer, at efterspørgslen er stigende. Kina er den største køber af disse metaller, hvilket gør dem til gode barometre for økonomien.

Samtidig har IMF sat skub i Kinas BNP-estimater for året. Agenturet forventer, at økonomien vil ekspandere med 5,0%, selvom det satte spørgsmålstegn ved sin industripolitik.

For det andet er USD/CNY-parret steget på grund af den stærke amerikanske dollar. Dollarindekset er steget til over $105 og sidder tæt på sit højeste punkt i år, da investorerne vurderede de næste Federal Reserve-handlinger.

Økonomer er begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om Fed vil begynde at sænke renten i år, da inflationen har holdt sig over målet på 2 % i et stykke tid. Det forklarer, hvorfor de amerikanske obligationsrenter er steget kraftigt på det seneste.

For det tredje er yuanen faldet, efterhånden som markedet reagerer på de kinesiske politiske beslutningstageres handlinger. People’s Bank of China (PBoC) har fastholdt en stærkere yuan-politik i år og holdt sin daglige fastsættelsesrente mellem 7,09 og 7,11. Der er tegn på, at de statsejede banker er gået ind for at støtte yuanen ved at erhverve den amerikanske dollar. Som følge heraf stiller analytikere spørgsmålstegn ved, hvor længe denne tendens vil fortsætte.

USD/CNY teknisk analyse

Copy link to section
USD/CNY

USD/CNY-diagram af TradingView

At udføre en teknisk analyse på USD/CNY-parret er ikke altid let på grund af den daglige fikseringsmekanisme.

På det daglige diagram ovenfor er parret forblevet over 23,6% Fibonacci Retracement-niveauet og 50-dages eksponentielt glidende gennemsnit (EMA). Den har også bevæget sig lidt over Ichimoku-skyindikatoren. Derfor formoder jeg, at parret vil fortsætte med at stige i de kommende uger, især hvis USA offentliggør stærke PCE-tal på fredag. Det kan snart stige til omkring 7.30.

Denne artikel er oversat fra engelsk ved hjælp af AI-værktøjer, og derefter korrekturlæst og redigeret af en lokal oversætter.

USD Forex Markedsanalyse